Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 8
2019 Yılı 4 Büyük Grand Slam Turnuvasında Final Maçlarının Bazı Parametlerle (Servis, Return, Sayı, Süre) Oyun Kazanımına Etkilerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Research in Sport Education and Sciences
Yazar:  
Özet:

Tenis sporu hem anaerobik hem de aerobik sistemlerin birlikte aktif olduğu ve bu sporu oynayan sporcunun birden çok özelliğinin gelişmesi gerektiği en zor spor dallarından biridir. Özellikle sporcunun maksimal kuvvete dayanan, sürat kuvvet, hız, çeviklik gibi birçok atletik yeteneğin ön planda olduğu spor dalıdır. Ayrıca Tenis spor dalında müsabakalar ya elle analiz edilir ya da bilgisayar ortamında istatistiki değerler alınarak müsabaka analizleri yapılabilmektedir. Bu çalışmada Grand Slam olarak bilinen ve dünyada en çok takip edilen spor organizasyonu olan Avusturalya Açık, Fransa Açık, İngiltere Açık ve Amerika Açık müsabakalarının final maçları analiz edilmiştir. 2019 yılı tek erkekler 4 Grand Slam müsabakalarının final maçlarının bazı değişkenlere göre (puanlar, servis atışları ve return oyunları) analiz edilerek müsabaka sonucuna olan etkileri araştırılmıştır. Müsabakalar izlenerek ATP sitesinden alınan verilerle kağıt kalemle (Notasyon) çizelgeye kodlanmış ve daha sonra bilgisayara aktarılmıştır. Elde edilen verilerin istatistiksel olarak analiz edilmesinde SPSS 22.00 istatistik paket programı kullanılmıştır. Sonuçlar p<0,05 anlamlılık düzeyinde değerlendirilmiştir. Araştırmaya alınan sporcu sayısı 30’dan düşük olduğu için veriler normal dağılıma uymadığından verilerin analizinde Kruskal-Wallis H Testi ve LSD Post Hoc testi uygulanmıştır. Analizler yapılırken winner sayı, basit hata, kazanılan file puanları, ard arda maksimum sayı, kazanılan servis puanı, kazanılan return puanları, toplam puan değişkenleri arasındaki ilişki incelendi. Araştırmanın istatistikleri arasında anlamlı farklar bulunamamıştır. Fakat oyuncuları kazanan oyuna götüren etmenler arasında hem zihinsel faktörler hem de rakiplerin küçük nüanslarla yaptıkları hatalar kazananı belirlemiştir. Her 4 müsabakada sayısal veriler hemen hemen birbirine yakın sonuçlar içermektedir. Ve kazanan oyuncu saha içerisinde yaptığı dayanıklılığa göre puan alarak sonucu belirlemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the effects of the final matches on the winning of the game with certain parameters (Service, Return, Number, Duration) in the Grand Slam Tournament of 2019
2020
Yazar:  
Özet:

Tennis is one of the hardest sports in which both anaerobic and aerobic systems are active together and the many features of the athlete who plays this sport need to develop. Especially the athlete's maximum strength is the sport where many athletic abilities, such as speed strength, speed, flexibility, are in the forefront. In addition, tennis sports matches can either be manually analyzed or competition analysis can be done by taking statistical values in a computer environment. This study analyzed the final matches of the Australian Open, France Open, England Open and America Open, the world’s most followed sports organization known as Grand Slam. The 2019 single men 4 Grand Slam final matches were analyzed by some variables (points, service shots and return games) and the effects on the match results were studied. Competitions were traced and coded with the data from the ATP site with a paper pen (Note) to the chart and then transferred to the computer. For statistical analysis of the data obtained, the SPSS 22.00 statistical package program was used. The results were evaluated at p<0,05 level of significance. As the number of athletes involved in the study was less than 30, the data did not match the normal distribution, the analysis of the data applied the Kruskal-Wallis H Test and the LSD Post Hoc Test. When the analysis was done, the ratio between winner number, simple error, winning file points, consecutive maximum number, winning service points, winning return points, total score variables was studied. There were no significant differences between the statistics. But among the factors that lead the players to the winning game, both mental factors and the mistakes that the competitors make with small nuances have determined the winner. In every four matches, the numerical data contains almost close results. And the winner determined the result according to his endurance in the field.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Research in Sport Education and Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 493
Atıf : 1.114
2023 Impact/Etki : 0.264
Research in Sport Education and Sciences