Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 15
Bilgi Güvenliği Kapsamında Yeni Bir Veri Şifreleme Algoritması Tasarımı ve Gerçekleştirilmesi
2016
Dergi:  
Bilişim Teknolojileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde bilginin korunması, güvenliğinin sağlanması ve ihtiyaç halinde kayıpsız bir şekilde geri getirilmesi ciddi derecede önemli görülmektedir. Bilgi güvenliği, eldeki veriyi şifrelemek, korumak, iletmek ve paylaşmakla mümkündür. Bu noktada kriptoloji konusu gündeme gelmektedir. Şifre bilimi olan kriptoloji, herhangi bir metnin belli bir tekniğe göre şifrelenmesi ve bu mesajların güvenli bir şekilde alıcıya iletilmesi işlemlerini kapsamaktadır. Bu çalışmada, bilgi güvenliği kapsamında özgün bir veri şifreleme algoritması geliştirilmiştir. Geliştirilen algoritma, "Tekli Alfabetik Yer Değiştirme" tekniğine göre tasarlanmış olup algoritmanın oluşturulması sürecinde Sezar Şifreleme Tekniği, Çoklu Alfabeli Algoritmaları ve Enigma’dan da yararlanılmıştır. Çalışmanın amacı, yazılan bir metnin güvenli bir şekilde saklanması ve istenildiği takdirde deşifre edilerek bir bilgi güvenliğinin sağlanmasıdır. Yapılan çalışmada çözülmesi zor bir algoritma geliştirilmeye çalışılmış olup bu durum kullanılan şifre alfabe sayısı göz önüne alındığında açıkça ortaya çıkmaktadır. Çalışmanın bilgi güvenliği alanına katkı sağlaması beklenmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bilişim Teknolojileri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 443
Atıf : 3.277
2023 Impact/Etki : 0.458
Bilişim Teknolojileri Dergisi