Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 3
KÜLTÜR MANTARLARLARINDA GÖRÜLEN VİRÜS HASTALIKLARI
2007
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünyanın her yerinde değişik mantar türleri yetiştirilmektedir. Dünyada 200 yenilebilir mantar türünden ancak 25’i kültüre alınmış ve insan beslenmesinde kullanılmaktadır. Bununla birlikte, Agaricus bisporus (J. Lge) Imbach (beyaz şapkalı kültür mantarı) yaklaşık % 32’lik bir oranla dünyada en çok kültürü yapılan mantar türüdür. Kültürü yapılan diğer mantar türleri de sırasıyla şu şekilde sıralanmaktadır: Lentinus edodes (meşe mantarı), Pleurotus türleri (kayın, kavak veya istiridye mantarları), Volvariella volvacea (saman mantarı), Auricularia türleri (ağaç kulağı veya Yahudi kulağı mantarı), Flamminula velutipes (inci mantarı), Tremella fuciformis (jöle mantarı) ve Pholiota nameko (nameko mantarı). Kültür mantarlarında ciddi verim kayıplarına yol açan pek çok hastalık etmeni ve zararlı bulunmaktadır. Virüs hastalıkları kültür mantarlarının en ciddi hastalık etmenlerinden biridir. Bu virüsler yavaş ve anormal misel gelişimi, verim düşüklüğü ve şapkalarda şekil bozukluğu belirtilerini de içeren pek çok hastalık belirtilerine yol açmaktadır. Kültür mantarlarında görülen virüs hastalıkları Türkiye de dahil olmak üzere mantarcılığın yapıldığı hemen hemen tüm ülkelerde bulunmaktadır. Bu çalışmada dünyada en çok üretilen kültür mantarı olmasından dolayı beyaz şapkalı kültür mantarı (Agaricus bisporus) üzerinde görülen virüs hastalıkları üzerinde ağırlıklı olarak durulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.306
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi