Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Özel Sektörde Ücretli Çalışan Mimarların Örgütsel Bağlılıklarının İş Motivasyonlarına Etkileri Üzerine Bir İnceleme
2022
Dergi:  
Mimarlık ve Yaşam
Yazar:  
Özet:

Yapım sektörü, diğer sektörlerden farklı olarak çok disiplinli paydaşların yer aldığı bir sektördür. Farklı katılımcılar tarafından yürütülen birbirinin devamı niteliğindeki işlerin, zamanında ve doğru şekilde yapılması; faaliyetlerin devamlılığı açısından önemlidir. Bu bağlamda organizasyonel verimlilik için çalışan motivasyonunun sağlanması temel etkenlerdendir. Kurumların başarılarının sürdürülebilir olmasının diğer bir etkeni, çalışanların kuruma olan örgütsel bağlılığıdır. Bu noktada bir organizasyondaki verimliliği artırmaya önemli katkı sağlayan iki temel unsur olarak çalışanların motivasyonları ve örgütsel bağlılıkları önem taşımaktadır. Yapım sektörünün en temel aktörü olan mimarların yapım sürecindeki başat rolü onların örgütsel bağlılıklarının motivasyonları üzerindeki etkisine odaklanılmasını gerekli kılmaktadır.Bu çalışmada; özel sektörde ücretli çalışan mimarların örgütsel bağlılıklarının iş motivasyonlarına etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. Çalışma kapsamında özel sektörde ücretli çalışan 216 mimara anket çalışması uygulanmıştır. Çalışma sonucunda; çalışanların örgütsel bağlılıklarının, iş motivasyonları üzerinde etkileri olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Örgütsel bağlılık alt boyutları açısından yapılan değerlendirmede duygusal bağlılığın diğer alt boyutlara göre motivasyonla daha yüksek düzeyde ilişkili olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

An Investigation On The Effects Of The Organizational Commitment Of The Staff Architects Working In The Private Sector On Work Motivation
2022
Yazar:  
Özet:

The construction industry, unlike other industries, is a multidisciplinary industry. Timely and correct execution of works that are a continuation of each other in the sector; important for the continuity of operations. In this context, ensuring employee motivation is one of the main factors for organizational efficiency. Another factor for the sustainability of the success of the institutions is the organizational commitment of the employees to the institution. At this point, two basic elements that contribute significantly to increasing efficiency in an organization are; employee motivation and organizational commitment. The role of architects, who are the main actors of the construction industry, in the construction process requires focusing on the effect of organizational commitment on their motivation.In this study; it is aimed to investigate the effects of organizational commitment of staff architects working in private sector on their job motivation. Within the aim of the study, a questionnaire was applied to 216 staff architects working in the private sector. The study showed that the organizational commitment of the employees has an effect on their work motivation. According to the organizational commitment sub-dimensions, it was found that emotional commitment was associated with motivation at a higher level than other sub-dimensions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Mimarlık ve Yaşam

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 268
Atıf : 545
2023 Impact/Etki : 0.127
Mimarlık ve Yaşam