Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
Yarım-sinüs ve dikdörtgen darbeler kullanarak minimum-kaydırmalı anahtarlama sinyallerinin üretilmesi
2016
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Minimum-kaydırmalı anahtarlama sinyalleri, ikili sürekli-fazlı frekans-kaydırmalı anahtarlama sinyallerinin özel bir formu olarak görülebilir. Yarım-sinüs darbeler veya dikdörtgen darbeler kullanarak minimum-kaydırmalı anahtarlama sinyalleri üretilebilir. Her iki yöntemle üretilen işaretlerin temelbant versiyonlarının örneklenmiş hallerinin birbirlerine eşit oldukları matematiksel olarak gösterilmiştir. Makaledeki literatüre katkı, bu eşitliğin gösterilmesidir. Ayrıca, ayrık-zamanlı temelbant minimum-kaydırmalı anahtarlama işaretlerin üretilmeleri ve pratikte karşılaşılan bir kanaldan iletilmeleri akabinde alıcıda denkleştirme ve demodülasyon işlemleri yapılarak bit hata oranı başarımları incelenmiştir. Minimum-kaydırmalı anahtarlama modülasyonu, sabit zarf, bant genişliği verimliliği ve iyi hata oranı başarımı gibi güzel özelliklere sahiptir. Bu yüzden minimum-kaydırmalı anahtarlama veya varyantları, telsiz haberleşme sistemlerinin pek çok alanında kullanılırlar, örneğin, küresel sistem için mobil haberleşmede, radyo frekansı haberleşmelerinde ve uydu haberleşmelerinde. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 874
Atıf : 2.445
2023 Impact/Etki : 0.115
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi