Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 7
Multipl sklerozlu hastalarda kombine Pilates ve akuapliyometrik egzersizlerin postural kontrol ve fiziksel fonksiyonlara etkisi
2020
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Multipl sklerozlu hastalarda (MSH) postüral kontrol defisitleri yaygındır ve ikili görevle artmaktadır. Pilates ve akuapliyometrik egzersizler gibi spinal stabilizasyon yaklaşımlarının postüral kontrole olumlu etkileri olabilir. Biz bu çalışmada MSH'de kombine Pilates ve akuapliyometrik egzersizlerin ikili görev verilerek ve verilmeden postüral kontrole ve fiziksel fonksiyonlara etkisini belirlemeyi amaçladık. Gereç ve Yöntem: On iki MSH haftada 2 gün uygulanan 8 haftalık kombine egzersiz programına alındı ve egzersiz eğitimi öncesi ve sonrasında değerlendirildi. Zamanlı kalk yürü testi fonksiyonel mobilite için uygulandı ve kognitif görevle ve görev verilmeden kararlılık sınırlarını (LoS) değerlendirmek için Biodex denge sistemi kullanıldı. Üst ekstremite fonksiyonlarını değerlendirmek için dokuz delikli test (NHPT) ve handgrip kullanılırken, alt ekstremite fonksiyonları için 5 tekrarlı otur kalk testi (STS) ve zamanlı 25 adım testi kullanıldı. Bulgular: Sekiz haftalık kombine egzersiz programı postüral kontrolü, üst ve alt ekstremite fonksiyonlarını geliştirdi. Ayrıca, ikili görev verilerek ve verilmeden bakılan LoS skorları arasında anlamlı fark yoktu. Sonuç: Sekiz haftalık kombine akuatik pliyometrikler ve Pilates egzersizleri MSH'de postüral konrolü, üst ve alt ekstremite fonksiyonlarını geliştirmede etkilidir.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Combined Pilates and Aquaplyometric Exercises On Postural Control and Physical Functions In Patients With Multiple Sclerosis
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: Postural control deficits in people with multiple sclerosis (MS) are common and aggravate in dual tasking. Spinal stabilization approaches like Pilates and aquaplyometric exercises may have a positive effect on postural control. We aimed to determine the effects of combined Pilates and aquaplyometric exercises on postural control with and without dual task and physical functions in people with MS with this study. Materials and Methods: Twelve people with MS were recruited to 8-week combined exercise programme applied twice in a week and evaluated before and after the exercise training. Timed up and go test was performed for functional mobility and Biodex Balance System was used to evaluate the limits of stability (LoS) with and without a cognitive task. Upper limb functions were evaluated with nine-hole peg test (NHPT) and grip strength where 5-Repetition Sit-To-Stand (STS) and timed 25-Foot walk test were used for lower limb functions. Results: Eight-week combined exercise programme improved postural control, upper limb functions and lower limb functions. Additionally, there was no significant difference between LoS tests scores with and without dual task. Conclusion: Eight-week combined aquatic plyometrics and Pilates exercises were effective in improvement of postural control, upper and lower limb functions in people with MS.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.822
Cukurova Medical Journal