Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Mikrobiyata ve Kök Hücre ile Kemik İlişkisi Birlikteliği
2020
Dergi:  
Balıkesir Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Mikrobiyota, deneysel verileri son zamanlarda artan ve klinik uygulamaları olacak şekilde gelişen, bir ürün olma potansiyelindedir. Etkilerini özellikle kök hücre olmak üzere hücre davranışını değiştirerek göstermektedir. Patolojide olan bu değişikliğin anlaşılması, tedavide kullanılmalarının önünü açmaktadır. Barsak mikrobiyotasının en önemli etki gösterdiği ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen hastalıkların başında kemik ile ilgili patolojiler gelmektedir. Bu derlemede mikrobiyota ile kemik ilişkisinin detayları literatürdeki kaynaklar kullanılarak açıklandı. Son yılların mikrobiyota ve kemik ile ilişkili makaleleri incelenerek önemli görülen bilgiler birleştirildi. Barsak mikrobiyotası değişik etkenlere maruz kaldığında, hücrelerin kendileri ve salgıladıkları faktörler de değişerek hemostazın bozulmasına neden olmaktadır. Özellikle biyoinformatik veriler üzerinden alınan bilgilerin deneysel verilerle birleşmesi, mikrobiyatanın kemik patolojilerinde tedavi amaçlı kullanılabileceklerini göstermektedir. Gelişen teknoloji, mikrobiyata gibi maliyetleri düşük, tedavi etkinliği yüksek klinik kullanımı olabilecek ürünlerin oluşmasını sağlayacaktır. Üç boyutlu organoid modelinde olduğu gibi çok daha kolay incelenip ve anlaşılabilecek mikrobiyota etkisi yine kolaylıkla aynı modelle tedavinin etkinliğinde gösterebilecektir. Bunların sonucu olarak yaşam kalitesi düşmüş hastalara yeni umutlar sunabilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Of Microbiota With Stem Cell and Bone
2020
Yazar:  
Özet:

The microbiota is a potential product which experimental data and clinical applications have increased recently. The microbiota shows its effects by changing cell behaviors, particularly those of the stem cells. Understanding of these changes in pathology opens the way for their use in treatment. Changes in intestinal microbiota related to bone diseases which also have a negative impact on patient life quality. In this review, the relationship of microbiota with stem cell and bone was explained based on the literature. Microbiota and bone-related articles of the recent years were reviewed, and the information considered important was collected. When the intestinal microbiota is exposed to various factors, stem cells themselves and the factors they secrete change, which causes hemostasis to deteriorate. The combination of experimental and bioinformatics data shows the possible use of microbiota for the treatment of bone pathologies. Developing technology will make it possible to produce products with significant efficiency and low costs in clinical applications. Using three-dimensional organoid model, it will be much easier to understand the effect of microbiota and similar model can be used for the effectiveness of the treatment. As a result, it may offer new hopes to patients with reduced quality of life.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Balıkesir Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 152
Atıf : 35
Balıkesir Medical Journal