Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 4
NONKARDİYOJENİK PULMONER ÖDEM: OLGU SUNUMU
2008
Dergi:  
Gazi Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Pulmoner ödem birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen alveolar boslukta ve interstisyumda asırı derecede sıvı birikimi ile karakterize bir tablo olup akut kötülesen çocuklarda sık görülen bir problemdir. Öncelikle pulmoner ödem tablosunun kardiyojenik mi nonkardiyojenik mi olduğunu tanımlamak farklı tedavi yaklasımları kullanıldığından uygun ve etkin bir tedavi için gereklidir. Hipertansif ensefalopati atağı sonrası nonkardiyojenik akciğer ödemi tablosuna girmis olgumuzda dikkati çekmek istediğimiz nokta erken santral venöz moni- terizasyon ile bu ayrımı yapmayı kolaylastırarak tedavide sol ventrikül ön yü- künü arttıracak uygun sıvı desteği ile ventilasyonu sağlama gerekliliğidir. Anahtar Kelimele: Nonkardiyojenik Pulmoner Ödem, Santral Venöz Basınç, Akut Pulmoner Ödem. NONCARDIOGENIC PULMONARY EDEMA: CASE REPORT ABSTRACT Pulmonary edema is a common problem in the acutely ill child and is charac- terized by excessive accumulation of fluid in the air spaces and interstitium. The primary determination that must be made at the outset is whether the ca- tegory of edema is cardiogenic or non-cardiogenic. We describe a case of non- cardiogenic pulmonary edema after hypertensive encephalopathy treatment fo- cusing on fluid resuscitation to increase left ventricular preload with central ve- nous monitoring and ventilatory support. Key Words: Noncardiogenic Pulmonary Edema, Central Venous Pressure, Acute Pulmonary Edema.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.186
Atıf : 524
Gazi Medical Journal