Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Kadın İstihdamının Artırılmasında Yasal Düzenlemelerin ve Vergi Teşviklerinin Rolü
2023
Dergi:  
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kadınların toplum ve medeniyet içerisindeki yeri, Antik Yunan’dan günümüze kadar olan süreçte tartışılan ve üzerine farklı görüşlerin mevcut bulduğu bir konudur. Özellikle kültürel alt yapı içerisinde kadınların toplum içindeki yerinin erkeklere nazaran daha dezavantajlı olduğu evrensel bir gerçeklik taşımaktadır. Kadınların toplumsal ve siyasal hayattaki konumlarına ilişkin tanımlamalar esasında onların çalışma yaşamında ne kadar varlık gösterdikleri ile doğru orantılıdır. Dolayısıyla çalışma hayatında kadının varlığı, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ile yakından ilgilidir. Bu sebeple öncelikle kadınların iş yaşamında daha aktif olmasını sağlayan ve kadınlara kolaylıklar sunan yasal düzenlemelerin ve vergi teşviklerinin yürürlükte olması şüphesiz bir ülkenin kalkınmasında önemli bir role sahip olacaktır. Çalışma, kadın istihdamının artırılması konusunda yasal düzenlemelerin ve vergi teşviklerinin rolünü araştırmakta ve bu yönüyle konuya ilişkin bir çerçeve sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Legal Regulations and Tax Incentives In Increasing Women's Employment
2023
Yazar:  
Özet:

The place of women in society and civilization has been a subject of discussion from Ancient Greece to the present, with different perspectives. It is a universal reality that women's position in society is more disadvantaged than men, especially within the cultural infrastructure. The definitions of women's roles in social and political life are directly proportional to their presence in workforce. Therefore, the inclusion of women in workforce is closely related to the level of development of a society. For this reason, the implementation of legal regulations and tax incentives that primarily enable women to be more active in business life and provide convenience to women will undoubtedly have an important role in the development of a country. This study investigates the role of legal regulations and tax incentives in increasing women's employment and provides a framework for the subject.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 635
Atıf : 8.436
2023 Impact/Etki : 0.333
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi