Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Post-Keynesyen Geriye Kıvrımlı Phillips Eğrisi: Türkiye Ekonomisi İçin Bir İnceleme
2023
Dergi:  
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy
Yazar:  
Özet:

Ekonomilerde enflasyon ve işsizlik ilişkisi, Philips Eğrisi ile özdeşleşmiştir ve iki değişken arasında negatif bir korelasyon olduğu varsayılır. Bu çalışmada enflasyon ve işsizlik arasındaki ilişkinin pozitif olabileceğini ifade eden, Post Keynesyen Phillips Eğrisi ile enflasyon ve işsizlik arasındaki ilişkiler Türkiye Ekonomisi için incelenmeye çalışılmıştır. Kullanılan yöntem pozitif ve negatif ilişkileri ayrıştırmamıza imkân tanıyan Doğrusal Olmayan Sınır Testi (NARDL) yöntemidir. 2014M1: 2023M7 dönemi için bulgular uzun dönemde iki değişken arasında negatif asimetrik ilişkilerin varlığını göstermektedir. Bulgular doğrultusunda, Türkiye ekonomisinde analize konu olan dönem için, Phillips Eğrisi’nin uzun dönemde negatif eğimli olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Post-keynesian Backward-bending Phillips Curve: A Study For The Turkish Economy
2023
Yazar:  
Özet:

The relationship between inflation and unemployment in economies is identified with the Philips Curve and it is assumed that there is a negative correlation between the two variables. In this study, the Post Keynesian Phillips Curve, which states that the relationship between inflation and unemployment can be positive, and the relationships between inflation and unemployment have been tried to be examined for the Turkish Economy. The method used is the Non-Linear Bounds Test (NARDL) method, which allows us to separate positive and negative relationships. Findings for the period 2014M1: 2023M7 show the existence of negative asymmetric relationships between the two variables in the long term. In line with the findings, it can be said that the Phillips Curve has a negative slope in the long term for the period subject to analysis in the Turkish economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 545
2023 Impact/Etki : 0.223
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy