User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 4
 Downloands 2
Eğitim kurumlarında sunulan toplu yemek hizmetlerinin gıda güvenliği kapsamında incelenmesi
2023
Journal:  
ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ
Author:  
Abstract:

Yeme içme faaliyetinin insanın varlığından itibaren temel yaşam gereksinimi olduğu bilinmektedir. Tüketilen gıdaların güvenli olmadığı durumlarda sağlık ve güvenlik açısından olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Günümüzde eğitim kurumları dahil birçok alanda faaliyet gösteren gıda işletmeleri, toplu tüketimi adına yeme ve içme ürünleri üretimi yapan işletmeler olarak karşımıza çıkmaktadır.Bu çalışma, İstanbul ilinde kurulu özel bir eğitim kurumuna toplu yemek hizmeti sunan gıda üretim tesisinde gıda güvenliği açısından gıda ekipmanlarında, gıda üretim alanı havasında ve görevli personellerin ellerinde kontaminasyon riskinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada nitel araştırma yöntemleri arasında yer alan doküman analizi deseni benimsenmiştir.  Araştırmada gıda numuneleri analizi düşünüldüğünde bu ürünlerin analizinin yetkinlik, teknik ve mesleki deneyim gerektirdiğinden, analizi yetkili kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen ve raporlanan bir gıda üretim tesisine ait raporlar doküman olarak incelenmiştir.  Araştırmada incelenen veriler, İstanbul ili Bağcılar ilçesinde bulunan özel eğitim kurumundan 22.02.2023 tarihinde alınan gıda numunelerinin analizi sonucu oluşturulan 25.02.2023 tarihli gıda analiz raporundan elde edilmiştir.Çalışmada incelenen gıda analiz raporuna göre ekipman yüzeylerinden alınan numunelerin tamamında, üretim alanlarından alınan ortam havasında ve farklı bölümlerde görev yapan personellerin el yüzeylerinden alınan numunelerde yapılan analizlerine göre bakterilerin her bölümlerde görüldüğü belirlenmiştir. Araştırma sadece İstanbul ili Bağcılar ilçesinde bir özel eğitim kurumuna hizmet sunan gıda üretim firmasına ait gıda analiz raporu sonuçları ile sınırlıdır. Bu kapsamda kamu ve özel eğitim kurumlarında benzer yönde araştırmaların gerçekleştirilmesi önerilmektedir.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 145
Cite : 110
ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ