Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
INVESTIGATION OF FLOW CHARACTERISTICS AND VORTEX FORMATIONS OF LAMBDA WING AT HIGH ANGLES OF ATTACK
2020
Dergi:  
Journal of Thermal Engineering
Yazar:  
Özet:

It is well known in literature that further stages of flow separation and vortex breakdown around wings can be able to cause stall of wings. These formations must be investigated carefully for new plane types. However, some limited studies are available, especially on lambda wing for high angles of attack. In this study, effect of angle of attack on flow characteristics and vortex breakdown around a lambda wing is investigated with a constant Reynolds number of 10000. Computational fluid dynamic analysis is used and results of high angles of attack of the wing are given up to 450 which are not available in literature. Open water channel simulation is used. Vortex breakdown initially begins at an angle of 170 and it almost reaches to tip of wing when angle of attack is equal to 250. Vortices get stronger at further increments of angle of attack and they become to nearly equal length of wing at 450. Rounding effect of leading edges is investigated for decreasing vortex magnitudes. Streamline, particle injection, iso-value of vortices and location of stagnation points are given, and they are discussed in detail.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Thermal Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 493
Atıf : 243
2023 Impact/Etki : 0.05
Journal of Thermal Engineering