Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Özel Gereksinimleri Bulunan Bir Çocuğun Durumunun Kardeşlerine Olan Etkisi
2020
Dergi:  
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özel gereksinimli bireyler yaşam kalitesi ve zorlu koşullar nedeniyle sağlık sistemi içerisinde kırılgan bir grubu oluşturmaktadır. Çevresiyle bir bütün olarak değerlendirdiğimizde toplum ve aile sağlığının korunması ve sürdürülmesinde kardeşler ve ebeveynlerin de dikkate alınması önemlidir. Bu derleme, özel gereksinimi olan çocukların kardeşlerinin gelişimleri üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini ortaya koyarak Türkçe alan yazınına katkı sağlamak amacıyla yazılmıştır. Özel gereksinimi olan çocukların kardeşlerinin birçok olumsuz durumla baş etmek zorunda kaldıkları ve gelişimlerinin bu durumdan etkilendiği bilinmektedir. Özel gereksinimleri olan çocukların kardeşlerinin gelişimlerinin izlenmesi, oluşabilecek olumsuz durumların önlenmesi, olumlu etkilerinin desteklenmesi sağlığın sürdürülmesi açısından önemlidir. Çocuk sağlığı hemşireliğinin koruyucu, savunucu, sağlığı geliştirici rolleri ve aile merkezli, holistik bakım anlayışı kapsamında özel gereksinimleri bulunan çocukların değerlendirilmesi ve desteklenmesi sorumlulukları vardır. Çocuk ve ailenin bir bütün olarak değerlendirilerek rehabilitasyon sürecinin planlanması ve sürdürülmesi sağlık hizmetlerinin bununla ilişkili olarak geliştirilmesi gerekliliği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of a child’s situation on the brothers with special needs
2020
Yazar:  
Özet:

Individuals with special needs form a vulnerable group within the health system due to quality of life and difficult conditions. When considering the environment as a whole, it is important that brothers and sisters and parents take into account in the preservation and maintenance of the health of society and the family. This collection was written in order to contribute to the Turkish field text by revealing the positive and negative effects of children with special needs on their brothers and sisters' development. It is known that children with special needs have brothers to deal with many negative situations and their development is affected by this situation. Monitoring the development of the brothers and sisters of children with special needs, preventing possible negative situations, supporting their positive effects, is important for the maintenance of health. Children’s health care has the responsibility to evaluate and support children with special needs within the framework of protective, defensive, health development roles and family-centered, holistic care understanding. The child and the family are considered as a whole and the planning and maintenance of the rehabilitation process is necessary to develop health care services in connection with it.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 113
Atıf : 429
2023 Impact/Etki : 0.116
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi