Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 21
 İndirme 4
Sağlık Eğitiminde Staj Uygulaması Olarak Ev Ziyaretleri Hakkında Öğrencilerin Düşünce ve Görüşleri
2018
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın Amacı: Bu araştırma; “Halk Sağlığı Hemşireliği” dersi kapsamında yapılan ev ziyaretleri uygulaması hakkında hemşirelik öğrencilerinin düşünce ve görüşlerinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır.Yöntem: Tanımlayıcı nitelikte yapılan bu araştırmanın evrenini bir hemşirelik fakültesinin Halk Sağlığı Hemşireliği dersini alan son sınıf öğrencileri oluşturmuştur. Dersin staj uygulaması kapsamında öğrenciler, bahar yarıyılı süresince on hafta boyunca ve haftada üç gün ev ziyaretine çıkmışlardır. Bu uygulamaya toplam 143 öğrenci katılmıştır. Bu kapsamda öğrenciler tarafından toplam 429 aileye ulaşılmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde istatistik paket programı kullanılmıştır. Değişkenlerin değerlendirilmesinde yüzdelik kullanılmıştır. Çalışmanın yılları arasındaki farkı belirlemek için de ki-kare testi yapılmıştır.Bulgular: Ev ziyaretlerindeçok yerine getirildiği düşünülen hemşirelik fonksiyonu sorulduğunda; öğrencilerin %43’ü eğitim, %35’i iletişim, %17’si değişim ve %5’i ise bakım olarak yanıt vermişlerdir. Öğrenciler, ev ziyaretine ilk gittiklerinde %15,9’u olumsuz duygular hissettiğini, %66,7’si tedirginlik hissettiğini, %47,8’i heyecanlandığını, %44,9’u korktuğunu, %21’i olumlu duygular hissettiğini ifade etmiştir.Sonuç ve öneriler: Hemşire öğrenciler; ev ziyaretleri sırasında bireylerin, ailelerin ve bu yolla toplumun sağlığının geliştirilmesine ve korumasına katkı sağlamışlardır. Hemşirelik öğrencileri ev ziyaretleri konusunda başlangıçta olumsuz görüş ve düşünce belirtirken, ev ziyareti surecinin sonuna doğru hem kendi tedirginlik ve korkularını yenmiş hem de ailelerin sağlığını geliştirme anlamında olumlu yönde birçok katkı sağlamışlardır. Bu bağlamda staj öncesinde öğrencilerin psikolojik açıdan da staj uygulamasına hazır hale getirilmesi gerektiği görülmüş ve bu noktada aslına uygun ortamlarda gerçekçi roller ile teatral şekilde hazırlanmalarının öğrencilerin staja hazırlanmasında pozitif etki sağlayacağı görülmüştür. Bu çalışmanınönemli önerisi, Hemşirelik Fakülteleri/bölümlerinde halk sağlığı dersi kapsamında ev ziyaretlerine çıkacak hemşire öğrencilerin ev ziyaretleri uygulaması öncesinde, aslına uygun ortamlarda, gerçekçi roller ile teatral şekilde hazırlanmalarını sağlayacak ortamların hazırlanması ve planlanmasının standart uygulama haline getirilmesi gerektiğidir

Anahtar Kelimeler:

Students' Thoughts and Opinions About Home Visits As An Exercise In Health Education
2018
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study: This study was conducted in order to study the thoughts and opinions of nursing students about the application of home visits under the "People's Health Nursing" course.Method: The universe of this research made in a defining quality formed the final class students who took the course of nursing of a nursing faculty's Public Health Nursing. Under the course’s internship application, students have gone home visit for ten weeks during the spring semester and three days a week. A total of 143 students participated in this study. In total, 429 families were attended by students. A statistical package program was used for the evaluation of the data. The percentage was used in the assessment of the variables. The study was also conducted to determine the difference between the years of study.The findings: When asked the nursing function considered to be performed in home visits, 43% of students responded as education, 35% communications, 17% change and 5% care. Students said 15.9% of them felt negative emotions when they first went home, 66.7% felt anxiety, 47.8% were excited, 44.9% were afraid, 21% felt positive emotions.Results and suggestions: Nursing students have contributed to the development and preservation of the health of individuals, families and the community during home visits. While nursing students initially expressed negative opinions and thoughts about home visits, at the end of the home visit course they have both overcome their own anxiety and fears and made many positive contributions in the sense of improving the health of the families. In this context, it has been seen that students before the internship should be prepared for the internship from a psychological point of view, and at this point it has been seen that realist roles and theatrical preparations in the appropriate environments will have a positive impact on the preparation of the internship. The important suggestion of this study is that the preparation and planning of the environments that will enable the nursing students to go home visits in the framework of public health courses in the Nursing Faculties/Departments, before the application of home visits, in the actual appropriate environments, to make them prepared in a realistic role and theatrical manner, should become a standard application.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.397
2023 Impact/Etki : 0.11
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi