User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 31
 Downloands 5
YÜKSELEN EKONOMİLERDE DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARIN DIŞ TİCARET İLE İLİŞKİSİ
2021
Journal:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışma 1979-2019 dönemi için aralarında Türkiye, Hindistan, Çin, Meksika, Brezilya ve Endonezya’nın yer aldığı yükselen piyasa ekonomilerinde DYY’lerin dış ticareti nasıl belirlediğini araştırıyor. Sonuçlar bu ülkelerde DYY’ler ve ihracat arasında uzun dönem bir ilişkinin bulunduğunu gösteriyor. Uzun dönemde ihracat ve ithalat arasında pozitif ve negatif ilişkinin varlığı ise ihracatın ithalatı da yönlendirdiği anlamına geliyor. Bunun nedeni yükselen piyasa ekonomilerinde üretimin ithal ara malı ve girdi malına olan bağımlılığıdır. Bu durum söz konusu ülkelerin yüksek teknoloji üreten-yüksek katma değer yaratan bir üretim sürecine sahip olmadıklarını, daha çok çok uluslu şirketlerin üretim süreçlerinde tedarik zincirinde yer aldıklarını gösteriyor. DYY’ler ile ihracat arasındaki asimetrik ilişkinin varlığı da bu gerçeği doğruluyor. DYY’lerin çıkışı bu ülkelerin ihracatının da düşmesine neden oluyor. Bununla birlikte, DYY’ler ile ihracat ve ithalat arasında iki yönlü pozitif bir ilişki bulunmuyor. Ayrıca, ihracat ve ithalat arasında iki yönlü bir ilişki ortaya çıkmamıştır.

Keywords:

null
2021
Author:  
0
2021
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.167
Cite : 2.748
2023 Impact : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi