Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
Türk Devletleri Teşkilatı’nın Ortak Ekonomik Alan Stratejisinde Bazı Örnek Teşkilatlar ve Ticaret Hukuku Çalışmaları
2023
Dergi:  
Law and Justice Review
Yazar:  
Özet:

Türk Devletleri Teşkilatı, Soğuk Savaş sonrası oluşan küresel ve bölgesel bir örgüttür. 2009 yılında Nahçıvan’da kurumsal bir yapıya bürünen örgüt, 12 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’daki zirvede alınan kararla Türk Devletleri Teşkilatı olarak anılmaya başlanmıştır. Bu teşkilatın eğitim, kültür, bilim, ekonomi, hukuk alanında önemli stratejileri bulunmaktadır. Türk Devletleri Teşkilatı, 2021 yılında 2040 Türk Dünyası Vizyon Belgesini ilan etmiştir. Bu belge ile kurumsal yapısını tamamlayabilmek için hedefler belirlenmiştir. Bu hedefler içerisinde ekonomi önemli yer tutmaktadır. Ekonominin kurumsal bir yapıya kavuşması için de ticaret hukuku ve diğer hukuk alanlarında çalışmalar başlatılmıştır. Ortak Ekonomik Alan hedefi de olan teşkilatın bu kurumsallaşma sürecinde Avrasya Ekonomik Birliği ve Şanghay İşbirliği Teşkilatı yapısının incelenmesi faydalı olacaktır. Bu makalemizde Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurumsallaşma hedefleri çerçevesinde Avrasya Ekonomik Birliği, Şanghay İşbirliği Örgütünün ekonomi temelli yapısına bağlı olarak Türk Devletleri Teşkilatı’nda özellikle ticaret hukukuna dair çalışmalar, hukuk birliği kurma hedeflerine yönelik kararlar incelenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Some Example Organizations and Commercial Law Studies In The Common Economic Area Strategy Of The Organization Of Turkic States
2023
Yazar:  
Özet:

The Organization of Turkic States is a global and regional organization formed after the Cold War. The Organization, which took on an institutional structure in Nakhchivan in 2009, started to be called the Organization of Turkic States with the decision taken at the summit in Istanbul on November 12, 2021. This Organization has important strategies in education, culture, science, economy and law. The Organization of Turkic States announced the 2040 Turkic World Vision Document in 2021. With this document, the Organization has set targets in order to complete its institutional structure. Coorperation within the Turkic States in terms of the economy is one of the most important goals in this aspect. In order for the economy to have an institutional structure, studies have been started in the fields of commercial law and other law. It will be useful to examine the structure of the Eurasian Economic Community and the Shanghai Cooperation Organization in this institutionalization process of the Organization, which also aims for a Common Economic Area. In this article, within the framework of the institutionalization goals of the Organization of Turkic States, the Eurasian Economic Community, depending on the economy-based structure of the Shanghai Cooperation Organization, especially the studies on commercial law and the decisions on the goals of establishing a legal union in the Organization of Turkic States have been tried to be examined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Law and Justice Review

Dergi Türü :   Uluslararası

Law and Justice Review