Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
DEVELOPMENT OF MAIZE GENOTYPES (Zea mays L.) BY USING IN VIVO DOUBLED HAPLOID TECHNIQUE
2023
Dergi:  
Turkish Journal Of Field Crops
Yazar:  
Özet:

Doubled haploid technology has become an increasingly popular and important tool for developing new maize lines (Zea mays L.) breeding. Conventional maize breeding requires repeated self-pollination for about six to ten generations to obtain homozygous inbred lines. Completely homozygous lines can be produced in only two generations by using doubled haploid technology. In vivo induction of the maternal haploid method was used for the production of doubled haploid lines. 32 different donors pollinated with haploid inducer line Stock6. Haploid seeds were identified visually by using dominant anthocyanin color marker genes R1-nj. Haploid induction rates (HIR) and chromosome doubling rate (CDR) were determined. 488 putative haploid seeds were obtained. The average haploid induction rate was calculated as 2.0%, the average chromosome doubling rate was 52,3%. Results of this study 20 doubled haploid lines were developed.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Journal Of Field Crops

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 105
Atıf : 46
2023 Impact/Etki : 0.485
Turkish Journal Of Field Crops