Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Nano-TiO2'in tuzlulukta arpa fidelerinin ilk gelişim aşamaları üzerine etkileri
2021
Dergi:  
Mediterranean Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Tahıl bitkilerindeki en önemli dönem, başlangıç aşaması, yani tohum çimlenmesi ve erken fide gelişimidir. Arpanın kısmen tuza toleranslı olduğu düşünülse bile, belirli gelişim dönemlerinde tuzluluğa maruz kaldığında ciddi şekilde etkilenebilir. Ekim öncesi tohumların ön işlemden geçirilmesi ve hazırlanması tarımda önemli bir yere sahiptir. Nano-tohum hazırlama uygulaması son zamanlarda çimlenme, ortaya çıkış ve fide büyümesini arttırmak için kullanılan yeni bir yaklaşımdır. Bu nedenle, bu araştırmada, tuzluluk durumunda (0, 100, 200, 300 mM NaCl) nano-TiO2 (0, 100, 200 mg L-1 TiO2) ön uygulaması ve devam eden/kombinasyon uygulamalar ile çimlenme ve erken fide büyümesi üzerindeki etkilerini araştıran bir çalışma tasarlanmıştır. Çalışmada güne bağlı olarak kök uzunlukları (mm), çimlenme oranları (%), radikula çıkışı (%) koleoptil sayısı ölçüldü (1, 2, 3. gün). Üçüncü günün sonunda taze ve kuru ağırlık (mg) belirlendi. Kökün bağıl büyüme indeksi ve ortalama çimlenme süresi hesaplandı. 100 mg L-1 n-TiO2 uygulamasının kontrol gruplarına kıyasla kök uzunluğunu ve kökün bağıl büyüme indeksini arttırdığı belirlenmiştir. 100 mg L-1 n-TiO2 uygulamasının çimlenme yüzdesini, biyokütleyi ve kök uzunluğunu özellikle 100 mM tuz koşullarında önemli ölçüde arttırdığı gözlenmiştir. Ayrıca, 100 mg L-1 n-TiO2, 100 mM tuz koşullarında (1. gün) radikula çıkışını da arttırdı. Bu çalışmada, 300 mM NaCl'nin inhibitör doz olduğu ve ayrıca çimlenmenin 200 mM NaCl içinde tüm gruplarda %20’nin altında kaldığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Impacts Of Nano-tio2 On The Initial Development Stages Of Barley Seedlings Under Salinity
2021
Yazar:  
Özet:

The most important development period in cereal plants is the initial stage, that is, seed germination and early seedling development. Even if the barley is thought to be a partially salt-tolerant plant, it may be severely affected when exposed to salinity at initial developmental periods. Pre-treatment and preparation of seeds before sowing have an important in agriculture. Nano-seed priming treatment is a new approach used to increase germination, emergence and seedling growth recently. In this study, the effects of nano-TiO2 (0, 100, 200 mg L-1 n-TiO2) pre-application and ongoing/combination application under salinity (0, 100, 200, 300 mM NaCl) on germination and early seedling growth of barley plants were investigated. Root lengths (RL, mm), germination rates (GR, %), radicle emerging (RE, %), number of coleoptiles (CN) were measured depending on the day (1, 2, 3 days). At the end of the third day, seedling fresh and dry weights (FW,DW mg) were measured. The relative growth index (RGI) of root and mean germination time (MGT) were calculated. It was determined that the application of 100 mg L-1 n-TiO2 increased root length and RGI compared to control groups. It was observed that the application of 100 mg L-1 n-TiO2 significantly increased the germination percentage, biomass and root length especially in 100 mM salt conditions. Also, 100 mg L-1 n-TiO2 increased the RE too in 100 mM salt conditions (1st day). In this study, it was determined that 300 mM NaCl was inhibitory dose, and also germination remained below 20% in 200 mM NaCl in all groups

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Mediterranean Agricultural Sciences

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 724
Atıf : 4.373
2023 Impact/Etki : 0.061
Mediterranean Agricultural Sciences