Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Attila'nın Galya Seferi
2022
Dergi:  
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Avrupa Hunları Kavimler Göçü sonucunda Doğu Avrupa coğrafyasına geldiklerinde Avrasya’daki topluluklarla organize bir şekilde hareket etmişler ve daha bölgeye gelir gelmez büyük bir tehdit oluşturmuşlardır. Doğu ve batı yönünde sürekli olarak akınlarla ganimet v toprak elde etmeye çalışan Avrupa Hunları Uldız döneminde diplomatik bir hamle ile doğu ve batı Roma imparatorlukları ile anlaşmalar yapmış ve topraklarını Tuna’dan Macaristan’a kadar genişletmiştir. Uldız’ın bu hamlesi daha sonraki yıllarda Avrupa Hunlarının dış politikasını da belirlemiştir. Attila’nın başarılarla dolu hükümdarlığının son dönemlerine rastlayan Galya Seferi, planlanması, gerçekleştirilmesi ve sonuçları bakımından Türk askeri geleneğinin izlerini taşıyan gerçek bir Hun seferinin izlerini taşımaktadır. Sefer sonucu her ne kadar kaynaklarda Hunlar için büyük bir yenilgi olarak gösterilse de ayrıntılı biçimde incelendiğinde durum değişmektedir. Çalışmamızda Galya Seferi’ni hazırlayan sebepler, seferin gidişatı ve sonuçları hakkında ayrıntılı bilgiler vermeyi amaçlamaktayız.

Anahtar Kelimeler:

Gaul Campaign Of Attila
2022
Yazar:  
Özet:

When the European Huns came to Eastern Europe as a result of the Migration of Tribes, that they initiated, they acted in an organized manner with the communities in Eurasia and posed a great threat as soon as they arrived in the region. The European Huns, who were constantly trying to obtain booty and land with raids in the east and west, made agreements with the Eastern and Western Roman Empires with a diplomatic move during the Uldız period and expanded their lands from the Danube to Hungary. This move of Uldız also determined the foreign policy of the European Huns in the following years. The Gallic Expedition, which coincided with the last periods of Attila's successful reign, bears traces of the Turkish military tradition in terms of its planning, realization and results. Although the result of the campaign is shown as a great defeat for the Huns in the sources, the situation changes when examined in detail. In our study, we aim to give detailed information about the reasons that prepared the Gallic Expedition, the course and results of the expedition.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 572
2023 Impact/Etki : 0.14
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi