Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Analysis of the Risks arising from Fire Installations in Workplaces using the Ranking Method
2020
Dergi:  
Engineering, Technology & Applied Science Research
Yazar:  
Özet:

Abstract The aim of this study is to analyze the risks arising from fire installations in workplaces. It also aims to propose a risk analysis method in the form of a “Fire Safety Risk Ranking System” for enterprises with a closed work area of more than 1000m2 in accordance with regulations in Turkey. The relative weights of fire safety factors were determined by Fuzzy AHP. The ranking points of the enterprises were calculated by using the weights obtained with FAHP. From the 45 enterprises where the risk assessment was applied, only 3 enterprises scored 100 full points according to the fire risk ranking method, and 30 enterprises had a score below 80 points. Out of these, 6 scored below 60 points, which is considered a low score. The distribution of enterprises within sectors was not equal. According to the results, only 6.6% of the enterprises are in compliance with legislation and standards, about 67% are inadequate in terms of fire safety and continue to operate under serious fire risks.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Engineering, Technology & Applied Science Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.845
Atıf : 2.898
2023 Impact/Etki : 0.733
Engineering, Technology & Applied Science Research