Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 5
Red Cell Distribution Width and Subclinical Left Ventricular Dysfunction in Patients with Ankylosing Spondylitis
2018
Dergi:  
Acta Medica Alanya
Yazar:  
Özet:

Amaç : Bu çalışmanın amacı Ankilozan spondilit (AS) hastalarında miyokardial performans indeksi ile ölçülen sol ventrikül fonksiyonu ve bunun kırmızı hücre dağılım genişliği (RDW) ilişkisini incelemektedir.  Hastalar ve Yöntem: Çalışma 35 Ankilozan spondilit hastası ve 38 kontrol içermektedir. Kontrol grubu yaş ve cinsiyet açısından eşleştirilmiş, kardiyak ve sistemik hastalığı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hemogram parametrelerini içeren laboratuar testleri ve trans torasik eko kardiografik değerlendirme tüm AS hastalarına uygulandı.  Bulgular: Çalışmamızda yaş, cinsiyet , vücut kitle indeksi , sistolik ve diyastolik kan basıncı , sigara kullanımı, serum lipid ve kan şekeri seviyeleri açısından anlamlı fark saptanmadı. Eritrosit sedimentasyon hızı ( ESR ) ve CRP seviyeleri ise kontrol grubu ile kıyaslandığında AS grubunda anlamlı olarak yüksek saptandı. Sistolik fonksiyon parametreleri olan EF ve FS tüm çalışma grubunda normal bulundu. Fakat myokardial performans indeksi ( MPI) , AS hastalarında kontrol grubundan daha yüksekti. Ek olarak RDW ve MPI arasında belirgin pozitif korelasyon mevcuttu. (r : 0,372, p = 0,001)  Sonuç: Miyokardial performans indeksi ankilozanspondilit hastalarında, sol ventikül disfonksiyonunda erken tanı sağlayarak potansiyel kalp yetmezliğinin erken teşhisinde kullanılabilir. Ayrıca bu hastalarda RDW miyokardial performans indeksi ile belirgin korelasyon göstermektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Acta Medica Alanya

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 128
Acta Medica Alanya