Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 4
Yara Kültürlerinden İzole Edilen Mikroorganizmalar ve Antibiyotik Duyarlılıkları
2021
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, Ocak 2018-Ocak 2019 tarihleri arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarına gönderilen yara yeri örneklerinden izole edilen mikroorganizmaların retrospektif değerlendirilmesi ve antibiyotik direnç profillerinin saptanması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntemler: Laboratuvarımıza farklı kliniklerden gönderilen yara yeri örnekleri konvansiyonel yöntemlerle ekilmiş ve izole edilen suşların tanımlanması ve antibiyotik dirençleri Becton Dickinson Phoenıx(USA) otomatize sistemle belirlenmiştir. Bulgular: Toplam 980 etkenin 606’sı (%61,80) Gram negatif bakteriler, 374’ü (%38,10) Gram pozitif bakteriler olarak tespit edilmiştir. İzole edilen mikroorganizmalar sırasıyla S. aureus (%22,30), E. coli (%22,20), P. aeruginosa (%16,60), A. Baumanii (%15,40), Enterococcus spp. (%8,06), S. epidermidis (%7,70), K. pneumoniae (%7,50) olarak belirlenmiştir. Gram negatif bakterilerin en duyarlı olduğu antibiyotik amikasin olarak belirlenmiştir. S. aureus suşlarında vankomisine direnç tespit edilmemiştir. Etkenlerin kliniklere göre dağılımı incelendiğinde yara yeri örneklerinin en sık yoğun bakım ünitelerinden geldiği belirlenmiştir. Sonuç: Belirli zaman aralıklarında enfeksiyon etkenleri ve bunların antibiyotik duyarlılıklarının belirlenmesi, hem direnç oranlarının azalmasına hem de tedavi maliyetlerinin düşmesine katkı sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Microorganisms and antibiotic sensitivities isolated from wound cultures
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: In this study, between January 2018 and January 2019, the aim is to retrospective assessment of microorganisms isolated from the wound location samples sent to the Medical Microbiology Laboratory of the Kahramanmaraş Milk Imam University Medical Faculty and to identify antibiotic resistance profiles. Tools and Methods: Examples of the wound place sent to our laboratory from different clinics are identified by conventional methods and the antibiotic resistance is determined by the Becton Dickinson Phoenix (USA) automated system. Results: 606 of the total 980 factors (61.80%) are gram-negative bacteria, 374 (38.10%) are gram-positive bacteria. The isolated microorganisms are S. aureus (22.30%), E. coli (22.20%), P. Aeruginosa (%16,60), A. Baumanii (%15,40), Enterococcus spp. S. epidermidis (7.70%) and K. pneumoniae (7.50%) are identified as S. epidermidis. Gram-negative bacteria are the most sensitive antibiotic amikacin. There is no resistance to the vancomia in the S. aureus. When the distribution of the factors according to clinics is studied, the sample of the wound site is found to come from the most frequently intensive care units. Result: Detection of infectious factors and their antibiotic sensitivities within a certain period of time will contribute to both the reduction of their resistance rates and the decrease of treatment costs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.174
2023 Impact/Etki : 0.022
Sakarya Tıp Dergisi