Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
İnstabil intertrokanterik femur kırıklarında proksimal femur çivisi ile hemiartroplasti sonuçlarının karşılaştırılması.
2018
Dergi:  
Pamukkale Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: İntertrokanterik femur kırıkları tedavisinde osteosentez kabul gören bir tedavi yöntemidir. İleri yaş grubunda görülen instabil intertrokanterik femur kırıkları tedavisinde osteosentez ve artroplasti uygulanmakta olan tedavi seçenekleridir. Çalışmamızda bu iki tedavi yöntemini karşılaştırarak sonuçlarını ortaya koymayı planladık. YÖNTEM ve GEREÇLER: Kliniğimizde yapmış olduğumuz geriye dönük çalışmada ortalama yaşı 77 olan 53 hastaya uygulanan iki farklı cerrahi yöntemin sonuçlarını karşılaştırdık. 26 hastaya proksimal femur çivisi, 27 hastaya hemiartroplasti uygulandı. BULGULAR: Hastaların preoperatif değerlendirmesinde gruplar arasındahasta sayısı, yaş ortalaması ve cinsiyet dağılımı yönünden anlamlı bir farklılık görülmedi. Ameliyat sonrası yapılan değerlendirmede proksimal femur çivisi ile tedavi edilen grupta Harris kalça skoru anlamlı olarak daha yüksekti. Hemiartroplasti uygulanan grupta eritrosit süspansiyonu ihtiyacı, yoğun bakım gereksinimi ile mortalite oranı proksimal femur çivisi uygulanan hastalara oranla anlamlı olarak daha yüksek gözlemlendi. TARTIŞMA ve SONUÇ: Yaşlı, instabil intertrokanterik femur kırıklı hastalarda proksimal femur çivisi uygulaması sonuçlarının hemiartroplastiye oranla daha iyi olduğu görüldü. Türkçe Kısa Başlık: proksimal femur çivisi ile hemiartroplasti sonuçları.

Anahtar Kelimeler:

Instable intercanterial femur fractures compares the results of proximal femur nails with hemyartroplasty.
2018
Yazar:  
Özet:

Introduction and Purpose: Osteosenthesis is a method of treatment that is accepted in the treatment of intra-canterial femural fractures. In the treatment of instable intercanterial femural fractures seen in the older age group, osteosenthesis and artroplastis are the treatment options that are applied. In our study, we planned to compare the results of these two methods of treatment. Method and Requirements: In our clinic, we compared the results of two different surgical methods applied to 53 patients with an average age of 77. 26 patients received proximal femur nails, 27 patients received hemyartroplastics. In preoperative assessment of patients there was no significant difference in the number of groups, the average age and gender distribution. In the postoperative assessment, Harris' scores in the group treated with proximal femur nails were significantly higher. The need for erythrosite suspension in the group applied Hemiartroplast was observed significantly higher than in patients applied proximal femur nails with the need for intensive care. PROCESS and RESULT: In older, unstable intertrokantheric femur fractures patients, proximal femur nail application results were shown to be better than hemyartroplasty. Turkish Short Title: the results of hematroplasty with proximal femur nails.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Pamukkale Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.250
2023 Impact/Etki : 0.022
Pamukkale Tıp Dergisi