Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Yeni Endüstriyel Bölgelerde İşbirliği / Cooperation within New Industrial Districts
2016
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Öz: Marshall’ın İtalyan takipçileri odak noktasını küçük firmaların oluşturduğu kümeden daha geniş bir perspektifle topluluğun kaynaşmasına ve birbirleri ile ilişkili firmalara yöneltmişler; böylece endüstriyel bölge kavramının ekonomik olmayan, sosyobölgesel boyutunu kuvvetlendirmişlerdir. Dei Ottati, bölgelerin başarısı için işbirliğinin gerekli bir koşul olduğunu söylemektedir. Bu çalışmanın amacı yeni endüstriyel bölge kavramsal çerçevesi içinde, endüstriyel bölge tanımının ayrılmaz bir parçası olan işbirliğini araştırmaktır. Ayrıca çalışmada değerler sistemi, karşılıklı işbirliği geleneği, kolektif ve kişisel sermaye olarak güven, beşeri sermaye, değişimin kaynakları, yaratıcılık ve yenilik, rekabet ve işbirliği konuları da irdelenmiştir. Anahtar Kelimeler: endüstriyel bölge, Marshall tipi endüstriyel bölgeler, yeni endüstriyel bölgeler, işbirliği, güven.   Cooperation within New Industrial Districts Abstract: Marshall's Italian followers have oriented the focus point from the agglomeration of small firms to the saturation of the community and the interconnected firms with a broader perspective; therefore strengthened the non-economic socio-regional dimension of the industrial district concept. Dei Ottati states that cooperation is a vital condition for the success of districts. The aim of this study is to investigate the cooperation, which is an inherent component of industrial district definition, within the new industrial district contextual frame. System of values, human capital, reciprocal cooperation tradition, trust as a collective and personal capital, resources of change, creativeness and innovation, competition and cooperation are also examined in the study. Keywords: industrial district, Marshallian industrial districts, new industrial districts, cooperation, trust.

Anahtar Kelimeler:

null
2016
Yazar:  
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.046
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences