Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 4
Fokal Kortikal Displazinin Eşlik Ettiği İntraparenkimal Nöroepitelyal Kist: Olgu Sunumu
2008
Dergi:  
Journal of Experimental and Clinical Medicine
Yazar:  
Özet:

Nöroepitelyal kistler nadir görülen ve içerikleri homojen sıvı yoğunluğunda, beyin-omurilik sıvısına (BOS) benzeyen kistlerdir. Kistlerin çoğu asemptomatiktir ancak, bazen kitle etkisi ile epileptik nöbetler ya da hareket bozuklukları ile ortaya çıkabilirler. Genellikle tek başına görülmelerine rağmen, nadiren diğer konjenital anomaliler ile birlikte olabilirler. Bu yazıda, epileptik nöbet etyolojisi araştırılan bir hastada, intraparenkimal nöroepitelyal kist ve eşlik eden fokal kortikal displazinin manyetik rezonans görüntüleme (MRG) bulguları sunulmaktadır. Anahtar kelimeler: Beyin, nöroepitelyal kist, kortikal displazi, MRG bulguları Intraparenchymal Neuroepithelial Cyst Associated with Focal Cortical Dysplasia: A Case Report Neuroepithelial cysts are rare and the intensity of their homogenous fluid contents are similar to that of cerebrospinal fluid (CSF). Most cysts are asymptomatic, but, some present with seizures or movement disorders in consequence of the mass effect. Although neuroepithelial cysts are generally observed solely, they may occasionally be associated with the other congenital abnormalities. In this article, MRI findings of intraparenchymal neuroepithelial cyst with focal cortical displasia is represented in a patient who was evaluated for the etiology of epileptic seizure. Key words: Brain, neuroepihtelial cyst, cortical displasia, MRI findings

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Experimental and Clinical Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.457
Atıf : 911
2023 Impact/Etki : 0.034
Journal of Experimental and Clinical Medicine