Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
MÖ 3. BİNYILIN İLK YARISINDA BAKLA TEPE'DE MEKÂN YÖNETİMİ VE ÜRETİM AKTİVİTELERİ
2019
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Coğrafi, iklimsel ve kültürel benzerliklere sahip olan Batı Anadolu sahil kesimi ve Doğu Ege Adaları'nda, MÖ 3. Binyıl'ın başlarında yerleşim modelleri ve yapı tipleri açısından birbiriyle benzer bir mimari gelişim süreci yaşanmıştır. Bakla Tepe mimarisi üzerinde yapılan detaylı çalışma yalnızca Batı Anadolu sahil kesiminin değil aynı zamanda Doğu Ege Adaları mimarisinin ve yerleşim dokusunun gelişiminin de anlaşılmasına katkı sağlamaktadır. MÖ 3. Binyıl'ın başlarında Bakla Tepe ve Batı Anadolu sahil kesimi yerleşimleri güçlü savunma sistemleri ile çevrelenmiştir. Sur ile çevrile alanların kısıtlı olması, yeni yerleşim planlama sistemini ortaya çıkarmış ve sur içinde kalan tüm alanlar mümkün olan en verimli şekilde kullanılmaya çalışılmıştır. Bu organizasyon şemasına uygun olarak, üretim aktiviteleri yerleşimin içinde ve dışında özel alanlarda üretilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Spatial Organization and Production Activities Rd At Bakla Tepe During The First Half Of The 3 Millennium Bc
2019
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Özet:

The coastal region of western Anatolia and the eastern Aegean Islands, which share similar geographic, climatic, and conditions, witnessed a common architectural development process regarding settlement patterns and building types during the first half of the 3rd Millennium BC. A recent comprehensive study of the architecture of Bakla Tepe offers new contributions to our understanding of the development of architectural traditions and settlement models not only of coastal Western Anatolia but also of the eastern Aegean Islands. At the beginning of the 3rd millennium BC, Bakla Tepe and other coastal settlements of western Anatolia were surrounded by strong defensive systems. This idea of a citadel paved the way for a new perspective on the plans of settlements, and the space within the walls had to be organized as efficiently as possible in order to house all the needs of a community. As a result of this organization, production activities were carried out in private areas inside and outside settlements.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










DTCF Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.749
Atıf : 5.318
2023 Impact/Etki : 0.093
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
381/520

Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q3
65/89

DTCF Dergisi