Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Perinatal Asfiksinin Hemostaz Üzerine Etkileri
2012
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Perinatal asfiksi, hayatın ilk haftasında morbidite ve mortaliteyi artıranönemlinedenidir. Bu çalışmada asfiktik bebeklerin dissemine intravasküler koagulasyona eğilimiaraştırıldı.Materyal ve Metod: İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne başvuran çeşitli derecelerdeasfiksiye maruz kalmış 30 ve kontrol grubu olarak da herhangi bir problemi olmayan 20yenidoğan bebek alındı. Venöz kanda Protein C, Protein S, Antitrombin III, Protrombin zamanı(PT), Parsiyel tromboplastin zamanı(PTT), Trombin time, Trombosit sayısı, Fibrinojen, D-Dimerdeğerlerine bakıldı. Hasta grubu asfiksi derecelerine göre sınıflandırıldı ve guruplar arasıkarşılaştırma yapıldı.Bulgular: Doğumu izleyen erken dönemde asfiktik bebeklerin Antitrombin(AT) III(31,35±12,14), Protein C (30,45±15,39) ve Protein S (39,76±21,01) düzeyleri kontrol grubunagöre düşük bulundu. PT (21,68±15,49 sn)ve PTT (63,40±28,38 sn) asfiktik grupta kontrolgrubuna göre yüksek bulundu. Asfiksi derecesi arttıkça fibrinojen (200,31±82,14 mg/dl)düzeylerinin düştüğü görüldü. Asfiktik grupta D-dimer (495,26±555,49 ng/ml) yüksekliğigösteren bebeklerin oranı kontrol grubuna göre yüksekti. Trombosit sayısı asfiktik grupta kontrolgrubuna göre düşük idi ve asfiksi derecesi arttıkça daha belirgin bir düşüş gösterdi. Asfiktikgrubun kendi içinde asfiksi derecesine göre yapılan değerlendirmede Ürik asit ve SGPTdüzeylerinin asfiksi derecesi ile doğru orantılı olarak yüksek olduğu bulundu.Sonuç: Asfiktik bebeklerde Protein C, Protein S, AT III, Fibrinojen düzeyleri ve trombositsayıları belirgin olarak düşük, PT, PTT, INR ve D dimer düzeyleri ise yüksektir

Anahtar Kelimeler:

The effects of perinatal asphyxine on hemostasis
2012
Yazar:  
Özet:

Purpose: Perinatal asphysis is the cause of increasing morbidity and mortality in the first week of life. In this study, asphictic babies tended to dishes intravascular coagulation.Material and Method: Izmir Dr. Behçet Uz Children's Hospital has been exposed to asphiccy in various degrees 30 and as a control group, 20 newborn babies were taken without any problem. Protein C, Protein S, Antitrombin III, Protrombin Time (PT), Parcial Tromboplastin Time (PTT), Trombin Time, Trombocytes Number, Fibrinogen, and D-Dimensions were seen in the venous blood. The patient group was classified according to the asphyxial degrees and the groups were compared. Results: Early after birth asphictic babies found low levels of Antitrombin(AT) III (31,35±12,14), Protein C (30,45±15,39) and Protein S (39,76±21,01) to the control group. PT (21,68±15,49 s) and PTT (63,40±28,38 s) were found higher than the control group in the asphic group. As the asphic rate increased, the levels of fibrinogen (200,31 ± 82,14 mg/dl) were found to decrease. In the asphic group, the proportion of babies with a height of D-dimer (495,26±555,49 ng/ml) was higher compared to the control group. The number of thrombocytes in the asphictic group was lower compared to the control group, and as the asphictic rate increased, it showed a more noticeable decrease. The assessment of the asphic group according to the asphicity degree in itself found that the uric acid and SGPT levels were correctly proportionate to the asphicity degree. The result: Protein C, Protein S, AT III, fibrinogen levels and thrombocytes are significantly low, while PT, PTT, INR and D dimer levels are high.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 789
Atıf : 912
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi