Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 1
Almanya’da Değerler Eğitimi: Aşağı Saksonya Eyaleti Örneği
2018
Dergi:  
Talim
Yazar:  
Özet:

Değerler eğitimi birçok ülkede farklı isim ve sistem ile yapılmaktadır. Her ülkenin sosyal, siyasi, dinî ve ekonomik yapısına göre farklılıklar gözlenmekle birlikte değer eğitimi kültürel, ahlaki, ulusal ve evrensel değerlerin bireylere aktarılarak birey ve toplumun ideal bir yapıya kavuşturulmasını amaçlamaktadır. Bu çalışmada Kıta Avrupası’nın önemli ülkelerinden Almanya’daki değerler eğitimi incelenmiş, Almanya’daki genel değerler eğitimi yanında Aşağı Saksonya eyaletinde uygulanan değerler eğitiminin mahiyeti ortaya konulmuştur. Almanya’da değerler eğitimi ağırlıklı olarak Etik Ethik ve Din Religion derslerinde verilmektedir. Araştırmadaki veriler, nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi tekniği kullanılarak elde edilmiştir. Araştırma sonucunda Aşağı Saksonya eyaletindeki ortaokullarda Değerler ve Normlar dersinde değerler eğitiminin verildiği ve bu dersin sadece bu eyalete özgü bir ders olduğu anlaşılmıştır. Değerler ve Normlar dersinin; felsefe, toplumbilimi ve dini bilimlerinin öğretilerinden oluştuğu, bu dersleri vermek için üç üniversitede Değerler ve Normlar dersi öğretmenlerine lisans eğitimi verildiği saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Talim

Dergi Türü :   other

Talim