Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Türkiye'de Hastaların Klinik İlaç Araştırmaları Hakkındaki Görüşleri
2011
Dergi:  
Marmara Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmada Türk katılımcıların klinik çalışmalar hakkında tutum ve görüşlerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Hastalar ve Yöntem: Türkiye'de 4 eğitim ve araştırma hastanesinde 504 hastaya uygulanan bu anket çalışmasında hastaların klinik çalışmalar hakkında tutum ve görüşleri sorulmuştur. Bulgular: Beş yüz dört hastanın ortalama yaşları 36,8±14,0 ve %62,3'ü erkek idi. Katılımcıların çoğunluğu (%88,3) yeni ilaçların insan denekler üzerinde denenmeden doğrudan insan üzerinde kullanılmaması gerektiğine ve %52,2'si Türkiye'de klinik araştırmaların yapıldığına inanıyordu. Ayrıca, hastaların %97,8'i yeni ilaçların geliştirilmesi gerektiğini düşünürken %71,4'ü geliştirilme basamaklarında insanlar üzerinde denenmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Hastaların % 84,5'i insan üzerinde denenmemiş hiç bir ilacı kullanmayacaklarını ve %28,6'sı klinik araştırmaların sağlıklı bireylerde de yapılabileceğini belirtmişlerdir. Bu araştırmada hastaların eğitim durumunun, klinik çalışmalar hakkındaki görüş ve tutumlarını etkileyen bir faktör olduğu tespit edilmiştir. Ankette sadece 7 (%1,4) hasta daha önce bir klinik çalışmaya katılmıştır. Türk hastaların %33,7'si teklif edilmesi halinde bir klinik araştırmaya katılmayı kabul edebileceğini belirtmiştir. Sonuç: Bu araştırmanın sonuçları, ilk defa Türk hastaların klinik ilaç araştırmaları hakkındaki görüş ve tutumlarını ortaya koyarak klinik araştırmaların tüm taraflarına önemli bilgiler sağlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Marmara Medical Journal

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.273
Atıf : 775
2023 Impact/Etki : 0.034
Marmara Medical Journal