Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Tutunamayanlar’da Şizo-Özne İnşası Bağlamında Yersizyurtsuzlaşma
2018
Dergi:  
Medeniyet ve Toplum Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tutunamayanlar (1971) romanı Turgut Özben’in Selim Işık’ın ardında bıraktıklarını okuyarak geçirdiği dönüşümün hikayesidir. Özben kitabın başlarından itibaren yakın çevresine ve Türkiye’nin geç-Modernleşmesine ilişkin yaşadığı yabancılaşmayı, müntehir arkadaşının günlüklerini okudukça bir bağlama oturtur. Yaşanan süreç, Gilles Deleuze ve Felix Guattari’nin yaklaşımından bakılırsa Kemalist Batıcılığın dayatmalarından sıyrılma ile görülen bir göçebe hareketle tezahür eden kapitalist Modernitenin baskılarından kurtulmak için şizo-özne oluşturması biçiminde belirginleşir. Turgut Özben’in anti-Bildungs (oluş)’u Kemalist Modernleşme ve Avrupa merkezci Hümanist düşünceye karşı yersizyurtsuzlaşma olarak okunabilir. Bu çalışmada Deleuze ve Guattari’nin terminolojisi ışığında Turgut Özben’in dönüşümü ele alınarak bahsi geçen yazarların yersizyurtsuzlaşma kavramı bağlamında incelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Medeniyet ve Toplum Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Medeniyet ve Toplum Dergisi