Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 31
Examining Play Diversity and Play Complexity of Typically Developing Children and Children with Visual Impairments
2015
Dergi:  
International Journal of Early Childhood Special Education
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study was to compare the play diversity and complexity of typically developing children, children with low vision and children with severe visual impairments aged between 3 and 6. The study groups consisted of 40 children attending National Ministry of Education primary schools and private special education centers located in Ankara during the academic years of 2013-2014. Study data was collected based on one on one unstructured observations gathered in children's play areas. Play diversity was coded in three different categories: Same, Different and Non-Plays; Play complexity level was also coded as Symbolic, Functional and Non-Functional Play Behaviors. While the play diversity of typically developing children, children with severe visual impairments and children with low vision significantly differentiated in the Same and Different play categories, results did not indicate any significant difference in Non-Play category. In addition, findings suggested that the play complexity levels of typically developing children, children with low vision and children with severe visual impairments were differentiated significantly in the Symbolic and Non-Functional Play behavior categories. However the difference was not significant in the Functional Play category. The findings of the study were discussed and suggestions for future research and practice were provided.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










International Journal of Early Childhood Special Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 360
2023 Impact/Etki : 0.016
International Journal of Early Childhood Special Education