Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Body practices, social justice and Physical Education: analysis of the experiences of teachers in basic education
2022
Dergi:  
Motrivivência
Yazar:  
Özet:

Abstract The aim of this study was to analyse how Physical Education teachers systematized political-pedagogical experiences in Basic Education in which the relationship between socioeconomic inequalities and body practices was problematized in order to seek social justice. 22 reports of educational experiences, published between the years 2009 and 2020, were analysed in three scientific journals indexed in the Physical Education qualifications, in addition to eight books that presented chapters on the theme. The empirical material was subjected to cultural analysis. By focusing on electronic games, spinners, board games, traditional games, card games, yoga, bowling, skateboarding, football, tennis, rap, hip hop, stickball, holding mega sporting events in Brazil and the existing leisure spaces in the communities, the teachers tensioned the socioeconomic inequalities that cross these manifestations of corporal culture, problematizing the knowledge historically constructed by humanity regarding these themes during the classes of the curricular component.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Dergi:  
Motrivivência
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Motrivivência

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.095
Atıf : 10
Motrivivência