Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
BİR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ PSİKİYATRİ SERVİSİNDE YATARAK TEDAVİ GÖREN BİPOLAR BOZUKLUK TİP 1 TANILI HASTALARIN SOSYODEMOGRAFİK VE KLİNİK ÖZELLİKLERİ
2020
Dergi:  
Acta Medica Nicomedia
Yazar:  
Özet:

Objective: Bipolar disorder (BD) is a serious psychiatric disorder characterized by episodes of mania and depression, usually beginning at an early age and often requiring hospitalization. The aim of this study was to compare the clinical and sociodemographic characteristics of the patients who were hospitalized in our inpatient clinic with the diagnosis of BD type 1 (BD1). Methods: Patients with the diagnosis of BD1 who were hospitalized in the psychiatry inpatient unit between January 1, 2017 and December 31, 2017 were included in the study. Results: There were a total of 69 patients with BD1, 31 of whom were female (44.92%) and 38 were male (55.08%). The age of onset was 23.0±5.39 years in females and 21.9±5.57 years in males (p=0.431). Fifty-one point sixty-one percent of the female and 28.94% of the male had a family history of psychiatric disorder (p=0.047). The present hospitalization time was 17.1±11.10 days. Total Young Mani Rating Scale (YMRS) scores at the admission to the inpatient unit were 38.4±11.77, and the YMRS scores at the discharge were 14.5±4.72 (p<0.001). There was delusion in 64.51% of female and 65.78% of male (p=0.912). Forty-five (65.2%) of the patients were hospitalized during the manic episode, 16 (23.2%) during the mixed episode and 8 (11.6%) during the depressive episode. Thirty-one (44.9%) of the patients were hospitalized in autumn. Conclusion: The findings of our study are consistent with previous studies on BD. Further studies are thought to be useful to determine the epidemiological characteristics of BD1.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Acta Medica Nicomedia

Dergi Türü :   Uluslararası

Acta Medica Nicomedia