Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Spor Bilimleri Öğrencilerinin Sporda E-Öğrenmeye Yönelik Tutumlarının İncelenmesi
2023
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağına geçişle birlikte e- öğrenme birçok alan gibi eğitim alanına da girmiştir. Gelişen ve değişen yöntemlerin yanı sıra niteliksel ve niceliksel olarak çeşitlilik artmış, eğitim unsurlarının (öğretmen, öğrenci, kurs vb.) yerini internet ve teknolojiye bırakılmıştır. Bu bağlamda araştırma Fırat Üniversitesi spor bilimleri öğrencilerinin sporda e-öğrenmeye yönelik tutumlarının incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmamızın evrenini Fırat üniversitesindeki öğrenciler oluştururken örneklemini ise spor bilimleri fakültesindeki 450 öğrenci oluşturmuştur. Araştırmaya katılan katılımcıların demografik bilgilerini belirmek amacıyla kişisel bilgi formu ve Bozkurt ve Tamer (2020) tarafından geliştirilen sporda e- öğrenmeye yönelik tutum ölçeği kullanılmıştır. 12 maddeden ve tek boyuttan oluşan ölçek, 5’li Likert tipi derecelendirme kullanılmıştır. Ölçekten minimum 12 maksimum 60 puan alınmaktadır. Ölçeğin Cronbach Alfa değeri ,92 dir. Araştırma bulgularının yüzde, frekans, standart sapma ve ortalama değer, anova analizlerinin tablolara dönüştürülmesi sonucu bilimsel genellemeler çerçevesinde önerilere dönüştürülerek çalışma sonuçlandırılmıştır. Araştırmaya katılanların % 64,4’ü erkek, % 49,6’sı 21-23 yaş aralığında, %28,2’si rekreasyon,%25,5’i 1. sınıf öğrencileridir. Katılımcıların cinsiyet ve okudukları bölüm durumuna bakıldığında Sporda E-Öğrenmeye Yönelik Tutum Ölçeğinden aldıkları puanların ortalama ve standart sapmasında anlamlı bir fark olduğu görülmüştür ( p<0.05).

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 693
Atıf : 2.567
2023 Impact/Etki : 0.278
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi