Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 9
TÜRKİYE’NİN YURT İÇİ DENİZYOLU KURU YÜK TAŞIMACILIĞI TALEBİ: NİTEL BİR ARAŞTIRMA
2020
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yurt içi denizyolu kuru yük taşımacılığı birçok faktörden etkilenen dinamik bir pazardır. Denizyolu taşımacılığı pazarında talebe ve talep tahminine yönelik çalışmalar incelendiğinde ise makroekonomik faktörlerin ağırlıkta olduğu görülmektedir. Bu nedenle, bu araştırma ile endüstriyel pazarlama çerçevesinden yurt içi denizyolu kuru yük taşımacılığı pazar talebine yönelik belirleyici faktörlerinin ortaya çıkartılması amaçlanmıştır. Bu faktörlerin tespit edilmesi amacıyla 17 yurt içi denizyolu kuru yük taşımacılığı uzmanı ile yüz yüze yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın bulguları şu temalar altında incelenmiştir: “güncel konular”, “gelecek beklentileri”, “gelecekteki zorluklar”, “rekabetçi güç”, “zayıf yönler”, “limanların etkileri”, “gemi sahiplerinin etkileri”, “taşıtanların etkileri”, “gemi sahibi seçimi”. Bu bulgular sektöre özgü değişkenlerin ve dinamiklerin ortaya çıkartılmasında özgün bir katkı sağlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Domestic Dry Cargo Shipping Demand Of Turkey: A Qualitative Study
2020
Yazar:  
Özet:

Domestic dry cargo shipping is a dynamic market influenced by many variables. When shipping demand and shipping demand forecast studies are reviewed, it is seen that macroeconomic factors are prominent. Therefore, this research aims to explain the determinant variables of domestic dry cargo shipping demand forecast in terms of industrial marketing. In order to determine these factors, face-to-face semi-structured interviews have been conducted with a total of 17 domestic maritime dry cargo shipping experts. The findings of the study have been examined under the following themes: “current issues”, “future projections”, “future challenges”, “competitive power”, “weaknesses”, “port’s effects”, “shipowners’ effects”, “shippers’ effects”, “shipowners’ choice”. These findings have enabled a unique contribution toward finding out industry specific variables and dynamics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 218
Atıf : 576
2023 Impact/Etki : 0.133
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dergisi