Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
PALATİN TONSİL'İN EPİDERMOİD KİSTİ: RASTLANTISAL NADİR BİR DURUM VE LİTERATÜRÜN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ
2020
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

PALATİN TONSİL'İN EPİDERMOİD KİSTİ: RASTLANTISAL NADİR BİR DURUM VE LİTERATÜRÜN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ Anahtar kelimeler: Tonsil, İnsidental bulgu, epidermoid kist Epidermoid kistler gelişimsel lezyonlardır ve baş ve boyun bölgesinde% 2 insidans oranı ile vücudun farklı organlarında görülebilir. Epidermoid kistler dilaltı, submental, submandibular ve bukkal mukozada ve nadiren baş ve boyun bölgesinde bademciklerde bulunur. Konjenital olarak fetal dönemde ortaya çıkarlar veya ameliyattan sonra travma veya implant nedeniyle edinilmiş bir lezyon olarak ortaya çıkarlar. Bu olgu sunumunda, kronik bademcik iltihabı olan 6 yaşındaki bir çocukta, bademciklerde gelişen nadir rastlantısal bir bulgu olan epidermoid kisti tartışacağız. Sonuç olarak, bademcik hiperplazisine, bademciklerde kistik gelişmeler de neden olabilir. Özellikle bademciklerin asimetrisindeki malignitenin ayırıcı tanısında klinik olarak akılda tutulmalıdır. Rutin tıbbi uygulamada yaygın olarak kullanılan tonsillektomi materyalleri histopatolojik olarak dikkatle incelenmeli ve eşlik eden diğer kronik tonsillit patolojileri de akılda tutulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Epidermoid Cyst Of The Palatine Tonsil: An Incidental Rare Finding and Literature Review
2020
Yazar:  
Özet:

Epidermoid cysts are developmental lesions and may be seen in the head and neck area with an incidence rate of 2% as well as in different organs of the body. Epidermoid cysts are located in sublingual, submental, submandibular and buccal mucosa and rarely at tonsils in the head and neck area. They congenitally occur in fetal period or occur as an acquired lesion due to a trauma or implant after surgery. In this case report, we will discuss the epidermoid cyst, a rare incidental finding developing at tonsils, in a 6-year-old boy with chronic tonsillitis with literature review. In conclusion, tonsil hyperplasia may also be caused by cystic developments at the tonsils. It should clinically be kept in mind especially in differential diagnosis of malignancy in the asymmetry of tonsils. Tonsillectomy materials commonly used in routine medical practice should be histopathologically and carefully examined and other accompanying pathologies of chronic tonsillitis should also be considered

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 436
Atıf : 177
2023 Impact/Etki : 0.005
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi