Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 18
 İndirme 14
İSTİHDAM OLUŞTURMAYAN BÜYÜMENİN SEKTÖREL ANALİZİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ
2022
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

Ekonomik büyüme dünya genelinde ülkelerin makroekonomik hedefleri arasında yer almaktadır. Ekonomik büyümenin beraberinde istihdam artışını da getirmesi beklenmektedir. Ancak özellikle son zamanlarda yapılan çalışmalar ekonomik büyüme ve istihdam arasındaki ilişkinin beklendiği şekilde gerçekleşmediğini göstermektedir. Çalışmada Türkiye’de istihdam ve ekonomik büyüme arasındaki ilişki, istihdam oluşturmayan büyümenin geçerliliği çerçevesinde araştırılmıştır. Bu amaç doğrultusunda genel ekonomik büyüme ve istihdam değişkenlerinin yanında; hizmet, sanayi, inşaat ve tarım sektörlerine yönelik 2005 yılının ilk çeyreği ile 2020 yılının 3. Çeyreği arası dönemi kapsayan ekonomik büyüme ve istihdam verileri Granger Nedensellik Testi yardımıyla analiz edilmiştir. Çalışmada ulaşılan sonuçlara göre; Türkiye ekonomisi genel olarak değerlendirildiğinde istihdam oluşturmayan büyümenin geçerli olduğu sonucuna ulaşılmıştır. İstihdam oluşturmayan büyümenin sektörel geçerliliğine yönelik kurulan modellerin sonucuna göre ise, ilgili sektörlerden sadece sanayi sektöründe istihdam oluşturmayan büyümenin geçersiz olduğu, diğer sektörler olan hizmet, inşaat ve tarım sektöründe ise istihdam oluşturmayan büyümenin geçerli olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Sectoral Analysis Of The Jobless Growth: The Case Of Turkey
2022
Yazar:  
Özet:

Economic growth is among the macroeconomic targets of countries around the world. It is expected that economic growth will bring employment increase along with it. However, recent studies show that the relationship between economic growth and employment does not occur as expected. In the study, the relationship between employment and economic growth in Turkey was investigated within the framework of the validity of non-employment growth. For this purpose, besides the general economic growth and employment variables; The economic growth and employment data for the service, industry, construction and agriculture sectors covering the period between the first quarter of 2005 and the third quarter of 2020 were analyzed with the help of the Granger Causality Test. According to the results obtained in the study; When the Turkish economy is evaluated in general, it is concluded that the growth that does not create employment is valid. According to the results of the models established for the sectoral validity of the growth that does not create employment, it is concluded that only the growth that does not create employment in the industry sector is invalid, and that the growth that does not create employment is valid in the other sectors, namely service, construction and agriculture.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 888
Atıf : 3.546
2023 Impact/Etki : 0.175
Journal of Management and Economics Research