Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 18
Uluslararası Hukuk Açısından Ekonomik Yaptırımlar ve ABD’nin Tek Taraflı Yaptırımlarının Kısa Bir Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
İstanbul Hukuk Mecmuası
Yazar:  
Özet:

Bu makalede devletlerin aralarında çıkan belli uyuşmazlık alanlarında birbirlerini belli şekilde davranmaya zorlamak üzere uygulamaya koydukları ekonomik yaptırım politikalarının uluslararası hukuka uygunluğu ve etkinliği meselesi ele alınmaktadır. Bu amaçla öncelikle söz konusu yaptırım politikalarının uygulanmasını yasaklayan bir uluslararası hukuk kuralının mevcut olup olmadığına yönelik bir araştırma yapılmakta ve ardından bu tür yaptırım politikalarının uygulanması sırasında uyulması gereken ilgili uluslararası kurallar incelenmektedir. Makalede ele alınan diğer bir mesele devletlerin birbirlerine baskı kurmak üzere başvurdukları söz konusu politikaların istenen sonucu sağlayıp sağlamadığı, başka bir ifade ile etkinliği konusudur. Bu çerçevede bu tür politikaların etkinliğini arttıran veya azaltan devlet içi ve devletlerarası ekonomik ve sosyal dinamikler analiz edilmektedir. Makalede son olarak ekonomik yaptırım politikalarının özel bir türü olan ve genellikle ABD tarafından sıklıkla kullanılan belli devletlere, örgütlere ve kişilere yönelik yaptırımlar öngören ülke aşıcı etkili kanuni düzenlemelerin uluslararası hukuka uygunluğu sorunu ele alınmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A brief assessment of economic transactions in terms of international law and the unilateral transactions of the United States
2020
Yazar:  
Özet:

This article discusses the question of the conformity and effectiveness of economic sanctions policies that the states implement to force each other to behave in certain areas of conflict that arise between them. For this purpose, it is first conducted an investigation of whether there is a rule of international law that prohibits the implementation of such sanctions policies and then the relevant international rules that must be followed during the implementation of such sanctions policies. The other issue discussed in the article is the issue of the effectiveness of the policies that the States applied to press each other to provide the desired result, in other words, whether or not. This framework analyses the economic and social dynamics within and inter-governmental that increase or decrease the effectiveness of such policies. The article ends up addressing the issue of the conformity of effective legal regulations of the country to international law, which are a particular type of economic sanctions policies and which are often used by the United States to provide sanctions against certain states, organizations and persons.

Anahtar Kelimeler:

Economic Sanctions In International Law and A Short Evaluation Of The Us’ Unilateral Sanctions
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this article is to analyse the international legality and the effectiveness of economic sanctioning policies, adopted by states to force each other to behave in a certain way in areas of conflict. In this regard, first of all, research directed towards discovering if a rule exists prohibiting economic sanction is undertaken, and then relevant international rules that need to be conformed in applying these policies are elaborated. Another issue addressed in this article is the probability of success, namely, effectiveness, of these sanctioning policies. In this context, economic and social inter and intra state dynamics, which either strengthen or weaken the effectiveness of these policies, are closely examined. Finally, the article scrutinises, from the perspective of international law, the problems arising from the US' laws having extraterritorial effects and prescribing sanctions for foreign entities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İstanbul Hukuk Mecmuası

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.772
Atıf : 4.803
2023 Impact/Etki : 0.113
İstanbul Hukuk Mecmuası