Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 21
Politik Alanda Dinin Yönetsel Kontrol İdeolojisine Dönüştürülmesi
2015
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Tanrı’nın bir vahyi olarak dinin, toplumsal bir tecrübede uygulama olmaktan çıkarılıp, teoloji aracılığıyla politik bir alana ve istismara dönüştürülme imkânlarını ve bu imkânlardan doğan uygulamaları değerlendirmektedir. İslam dünyası, din ile politika arasındaki ilişkide teoloji dilinden fazlaca beslenmiş görünmektedir. Bu da hem dinin hem de politik, yani toplumsal bir varlık olarak insanın, kendi özgünlüklerini gerçekleştirmesinin önüne geçmiştir. Din, bir uygulama (amel) ve yaşam tarzıdır, fakat bu Müslümanlar tarafından ihmal edilmiştir ve din, politika olarak algılanmıştır. Bu nedenle, politik güç kaybettiğinde, onlar din kaybetmiş gibi algılamıştır. Bu da dinin demagogların elinde oyuncak olmasına yol açmıştır. Bu durum, din ile politika arasındaki ilişkide hep problemler yaratmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Conversion of Religion into Administrative Control Ideology
2015
Yazar:  
Özet:

This study evaluates the possibilities of the religion as a revelation of God to be extinguished from the practice in a social experience, and the possibilities of transformation through theology into a political field and into abuse, and the practices arising from these possibilities. The Islamic world appears to be more nutritious than the language of theology in the relationship between religion and politics. This has also preceded the realization of humanity as a religious and political, i.e. social being of its own originalities. Religion is a practice and lifestyle, but this is ignored by the Muslims and the religion is perceived as politics. Therefore, when political power is lost, they are perceived as if they have lost religion. This has led to the religion to be a toy in the hands of the demagogues. This situation has always created problems in the relationship between religion and politics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 31
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi