Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 8
Çevresel Performans Endeksi ve Sürdürülebilir Yönetişim Göstergeleri Kapsamında Ülke Karşılaştırması: Türkiye ve İsviçre Örneği
2019
Dergi:  
Uluslararası Sosyal Bilimlerde Yenilikçi Yaklaşımlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşmenin her alanda etkisini gösterdiği 21. yüzyılda birçok çevresel problemin etkisi de küresel boyutlardadır. Ülkelerin çevresel problemler karşısında göstermiş olduğu reaksiyonlar ile geliştirdikleri çözümler, ulusal ve uluslararası kuruluşlarca izlenmektedir. Bu bağlamda birçok kurum düzenli olarak çevresel raporlar yayınlamaktadır. Yale Üniversitesi ve Bertelmanns Vakfı bu kurumlar arasındadır. Her iki kurumunda yayınlamış olduğu çevre raporlarında İsviçre ilk sırada yer alırken Türkiye gerilerde yer almaktadır. Bu çalışmada İsviçre ve Türkiye’nin çevresel performansı incelenerek iki ülkenin karşılaştırması yapılmıştır. Ayrıca Türkiye’nin çevresel göstergeleri ele alınarak düşük sıralarda yer almasının nedenleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışmanın hazırlanmasında nitel araştırma yöntemlerinden yararlanılmıştır. Literatür taraması ve döküman analizi çalışmada başvurulan yöntemlerdendir. Elde edilen veriler nitel veri analiz programı olan Maxqda ile çözümlenmiştir. Sonuç olarak çevresel göstergeleri oluşturan birçok kriterde Türkiye’nin gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığı görülmüştür. Çevresel bağlamda Türkiye’nin alt sıralarda yer almasına neden olan eksiklikler tespit edilerek çözüm önerileri geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Sosyal Bilimlerde Yenilikçi Yaklaşımlar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Sosyal Bilimlerde Yenilikçi Yaklaşımlar Dergisi