User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 66
 Downloands 26
Instructional Leadership Behaviors of School Principals in Turkey
2018
Journal:  
International Online Journal of Educational Sciences
Author:  
Abstract:

Bu araştırmada Türkiye’nin farklı illerinde görev 15 okul müdürünün öğretim liderliği davranışlarına ilişkin görüşleri incelenmiştir. Araştırma 2017-2018 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilmiştir. Nitel olarak gerçekleştirilen araştırmada ve olgubilim deseni kullanılmıştır. Araştırmaya Karabük, Ankara, Kastamonu ve İstanbul illerinden resmi ilkokul ve ortaokullarda görev yapan 15 okul müdürü katılmıştır. Araştırmada kullanılan yarı yapılandırılmış görüşme formu Hallinger ve Murphy’nin (1985) modeli esas alınarak geliştirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre okul müdürleri öğretim liderliği davranışlarını bazı alanlarda yeterli, bazı alanlarda yetersiz düzeylerde gösterdikleri anlaşılmaktadır. Okul müdürleri ortak amaçları belirlemede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen ilkeleri esas almaktadırlar ve bunları öğretmenlere iletmektedirler. Öğrenci öğrenmelerini takip ettikleri görülmektedir. Ancak müfredatın geliştirilmesi ya da yönetilmesi konusunda inisiyatif almadıkları, bu kararları öğretmenlere bıraktıkları görülmüştür. Okul müdürlerin en olumlu öğrenme iklimi geliştirmede ciddi çaba sarf ettikleri ve bu alanda oldukça etkili oldukları görülmüştür. Araştırma da okul müdürlerinin öğretim liderliği önünde günlük rutin işler, okul için kaynak oluşturma ve aşırı merkeziyetçi yapının önemli engeller olduğu da tespit edilmiştir

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












International Online Journal of Educational Sciences

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.022
Cite : 2.238
2023 Impact : 0.101
International Online Journal of Educational Sciences