Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 1
KADI BURHANEDDİN- DULKADİRLİ MÜNASEBETLER
2013
Dergi:  
Cumhuriyet İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eratnalılar, Alaaddin Eratna Bey'in vefatından sonra hem Mehmet Bey'in hem de onun oğlu Alaaddin Bey'in zayıf kişiliklerinden dolayı tam bir kargaşa içine düşmüşlerdi. Kadı Burhaneddin, hizmetinde bulunduğu Eratnalılar'ın bu durumundan faydalanarak Sivas'ta saltanatını ilan etti ve burada on sekiz yıl kadar hüküm sürecek olan devletini kurdu. Kadı Burhaneddin Ahmed'in devlet kurma mücadelesinde Dulkadir beyleri onu destekleyerek yardımcı oldular. Hatta Dulkadirli Halil Bey, kardeşi Osman'ı bir miktar kuvvetle Kadı Burhaneddin'in emrine vermişti. Kadı Burhaneddin Ahmed ise devletinin kuruluş aşamasında yardımlarını gördüğü, Dulkadlrlilere Memluklarla olan mücadelelerinde yardımcı olmuştu. Bu yüzden Kadı Burhaneddin'in Memluklarla arası çoğu zaman açık olmuştur. Genellikle iyi ilişkiler içinde olan Kadı Burhaneddin ile Dulkadirliler, aralannda kız alış verişi ile sıhri (akrabalık) bağlar da oluştursa yağmalanan tüccarlar meselesinde olduğu gibi bazen karşı karşiya da gelebiliyorlardı. Biz bu çalış­ mamızda Kadı Burhaneddin-Dulkadirll münasebetlerini özelllkle Bezm u Rezm ve diğer kaynakların ışığında detayiandırmaya çalışacağız.

Anahtar Kelimeler:

KADI BURHANEDDIN - DULKADIRLI MUNASEBETS
2013
Yazar:  
Özet:

The Eratnalists, after the death of Mr. Alaaddin Eratna, had fallen into a complete confusion due to the weak personalities of both Mr. Mehmet and his son Alaaddin Mr. The woman Burhaneddin, taking advantage of the status of the Eratnalists in her service, declared her sovereignty in Sivas and established her state, which will last for up to eightteen years. In the struggle of the woman Burhaneddin Ahmed to establish the state, the Dulkadir men her by supporting her. Even Dulkadirli Mr. Halil had given his brother Osman a bit of strength to the order of the Lady Burhaneddin. The woman Burhaneddin Ahmed, who saw her aid in the state’s establishment stage, the Dulkadlrlians in their struggles with Memluks. That’s why the woman Burhaneddin’s relationships with the Moms are often open. Often in good relationships with the Woman Burhaneddin and the Dulkadirl, if the girl's purchasing data and good (family) relationships were created, they could sometimes come to the opposite, as it is in the case of the stolen traders. In this work, we will try to detail the relationships of the Woman Burhaneddin-Dulkadirll in particular in the light of Bezm u Rezm and other sources.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Cumhuriyet İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.205
Atıf : 2.760
Quarter
İlahiyat Temel Alanı
Q3
54/106

Cumhuriyet İlahiyat Dergisi