Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Dede Korkut, Oğuz Elleri ve Kafkaslar
1996
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

oguz Türklerinin en büyük destanlarından biri olan Dede Korkut, Oguzların tarihi ve içtimai hususiyetlerini ele alan abidevi bir eserdir. Destanlar, Türklerin tarihi karakteri ve hususiyetleri üzerine emsalsiz bir kaynak olma özelligini taşımaktadır. Her bir hikaye, hatta bir kelime dahi bizler için tarihi ipuçları verecek bir öneme sahiptir. Diger Türk destanlarına nazaran daha geniş bir alana yayılan ve hemen hemen bütün Türk boyları arasında özünü muhafaza ederek yaşıyan Dede Korkut ve destanı, bu vasfıyla Türk dünyasının adeta hüviyet cüzdanİ olma durumundadır.

Anahtar Kelimeler:

dede fear oğuz hands and kafkaslar
1996
Yazar:  
Özet:

one of the largest delicacies of oguz turks is a monumental work that addresses the history and internality of fears oguzes, destanlar is a unique source on the historical character and considerations of turks and every story has a importance that even a word to give historical tips for us, the other has a broader area, which is born in the case of fear and destantion in the case of being a coincidence in the world of turkish liras, which is almost preserved by preserving the essence of all turkish sizes

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.312
Atıf : 3.237
2023 Impact/Etki : 0.083
Tarih Araştırmaları Dergisi