Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
SUPPLIEREVALUATION ANDSELECTION FORA CONSTRUCTIONCOMPANY
2020
Dergi:  
İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

In recent years, supply chain management has taken attention to both business and academic areas. Notably, the selection of the best supplier is one of the most crucial problems in the supply chain. That is why studies on supplier selection problem increase day by day. The aim of this study to determine the best supplier selection for a construction firm. Multi-criteria decision-making methods are the best approach for solving problems, including many selection criteria. For this reason, it is proposed a two-stage multi criteria decision making model in this paper. In the first stage, Fuzzy AHP is used to find the weight of the criteria. At the second stage, the TOPSIS method is used to rank the cement supplier. The presented model is applied to a construction company from Somali. The results support the decision process of managers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi