Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 27
 İndirme 1
A Study On Shopping Malls Performance Criterias Analysis Using AHP Method
2020
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

In recent years, with the increase in the number of shopping centers and consumer expectations, comprehensive research on the performance evaluation of shopping centers has started to be needed. In the performance evaluation process, it is very important to determine the correct measurement criteria. In this study, the performance measurement criteria were determined by reviewing the literature and interviewing experts and managers in the shopping center sector. In the next step, the Analytical Hierarchy Process (AHP), a multi-criteria decision making (MCDM) method, was used to determine the significance levels of these criteria and a new performance index model was hereby developed. The proposed method consists of a total of 140 criteria including six main criteria (green building, investors, visitors, tenants, shopping mall turnover, and social life) and 134 sub-criteria. As far as we know, this study is the first to propose a model for measuring the performance of shopping malls.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.043
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi