Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
AS Serisi Magnezyum Alaşımlarının Termal Davranışları
2021
Dergi:  
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, AS serisi döküm magnezyum alaşımlarının ısıl davranışları (ısıl yayılma ve ısıl iletkenlik) üzerine deneysel bir araştırma sunmaktadır. Alaşımlardaki Al içeriğindeki değişimin (1- 9 Al ve 1 Si sabit, ağırlıkça %) ısıl özellikler, yoğunluk ve sertlik üzerindeki etkileri karşılaştırmalı olarak analiz edilmiştir. Alaşımların mikroyapısında bulunan intermetalik fazların (Mg17Al12 ve Mg2Si) ısıl yayınım, ısıl iletkenlik, yoğunluk ve ayrıca sertlik üzerine etkisi olduğu görülmüştür. Alaşımın ısıl özellikleri, alaşımdaki Al içeriği arttıkça azalmıştır. Alaşımların termal özellikleri artan sıcaklıkla artmıştır (sıcaklık değişimi 25 °C - 400 °C arası). En yüksek termal yayılma AS21 alaşımında ölçülmüştür ve en düşük termal yayılma AS91 alaşımında gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Thermal Behaviors Of As Series Magnesium Alloys
2021
Yazar:  
Özet:

This paper presents experimental investigation on thermal behaviors (thermal diffusivity and thermal conductivity) of AS series cast magnesium alloys. The effects of the changing in Al content (from 1 to 9 Al and constantly 1 Si, wt.%) in the alloys on thermal properties, density, and hardness were comparatively analyzed. It was observed that intermetallic phases (Mg17Al12 and Mg2Si) found in the microstructure of the alloys have an effect on thermal diffusivity, thermal conductivity, density and also hardness. The thermal properties of the alloys were decrease with increasing Al content in the alloy. The thermal properties of the alloys were increase with increasing temperature (the temperature range from 25°C to 400°C). The highest thermal diffusivity was measured on AS21 alloy and the lowest thermal diffusivity were observed on AS91 alloy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 528
Atıf : 660
2023 Impact/Etki : 0.174
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi