Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Nadir Bir Enfeksiyon Etkeni: Elizabethkingia anophelis; Türkiye’den Bildirilen İkinci Olgu
2022
Dergi:  
Konuralp Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Elizabethkingia anophelis, Flavobacteriaceae familyasına ait Gram negatif, aerobik, hareketsiz basildir. Son yıllarda özellikle bağışıklığı baskılanmış hastalarda yaşamı tehdit eden enfeksiyonların bir nedeni olarak ortaya çıkmıştır. Hastane ortamında kolonize olabilen bakteri, dekontaminasyona dirençlidir. E. anophelis, antibiyotiklere karşı oldukça dirençli bir bakteridir. Bu çalışmada, optik gliom tanısı nedeniyle yoğun bakımda takip edilirken, ateş etyolojisini araştırmak için gönderilen eş zamanlı trakeal aspirat ve idrar kültürü örneklerinde E. anophelis üremesi olan 6 aylık bebek hasta sunulmuştur. Bakteri identifikasyonu VITEK MS® sistemi, antibiyotik duyarlılık testleri ise VITEK 2 otomatize sistemi ve gradient strip test kullanılarak yapılmıştır. Olgumuz Türkiye’den bildirilen ikinci E.anophelis olgusudur. Bu vaka, ülkemizde de bu bakterinin artık etken olarak karşımıza çıkmaya başlayacağını göstermiştir. Bu bakteri hakkında daha detaylı bilgi edinilebilmesi, bulaşma yolları, direnç mekanizmalarının belirlenerek uygun tedavi protokollerinin oluşturulabilmesi için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

A Rare Infectious Agent: Elizabethkingia Anophelis; Second Case Reported From Turkey
2022
Yazar:  
Özet:

Elizabethkingia anophelis is a Gram-negative, aerobic, nonmotile bacillus belonging to the Flavobacteriaceae family. In recent years, it has emerged as a cause of life-threatening infections, especially in immunocompromised patients. In this study, a 6-month-old baby patient with E. anophelis growth in simultaneous tracheal aspirate and urine culture samples sent to investigate the etiology of fever while being followed in the intensive care unit due to the diagnosis of optic glioma is presented. Bacteria identification was performed using the VITEK MS® system, antibiotic susceptibility tests were performed using the VITEK 2 automated system and gradient strip test. Our case is the second E.anophelis case reported from Turkey. This case showed that this bacterium would start to appear as a factor in our country. More studies are needed to obtain more detailed information about this bacterium, to determine its transmission routes and resistance mechanisms and to establish appropriate treatment protocols.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Konuralp Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 769
Atıf : 1.216
Konuralp Tıp Dergisi