Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
Interventions to Increase Adherence to a Gluten Free Diet in Patients with Coeliac Disease: A Scoping Review
2020
Dergi:  
Gastrointestinal Disorders
Yazar:  
Özet:

Coeliac disease is a chronic inflammatory disorder of the small bowel, characterised by permanent intolerance to gluten. The only current and effective treatment for coeliac disease is a gluten free diet [GFD], however this is challenging for patients to adhere to. The review aims to identify published interventions designed to improve patients’ adherence to a GFD. Ten intervention studies were identified and included within the review; whilst heterogeneous in delivery, all included an educational, behavioural, and practical element. Five interventions significantly improved dietary adherence, these included follow-up appointments, a telephone clinic, an online course, cooking sessions and psychological support. All studies were small and used varied methods to assess adherence. There is a paucity of well-designed interventions to promote dietary adherence, in future more robust methods for ascertaining adherence is needed, we recommend greater inclusion of dietetic assessment and combining more than one method for assessing adherence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gastrointestinal Disorders

Dergi Türü :   Uluslararası

Gastrointestinal Disorders