Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
Bölgesel Kalkınmada Vergisel Teşviklerin Rolü Ve Etkinliği
2011
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Ekonomik büyüme ve kalkınmanın önündeki en büyük engellerden biri olan bölgesel kalkınma farklılıkları, dünyada tüm ülkelerde süreklilik arz eden önemli bir ekonomik sorun olarak değerlendirilmektedir. Bölgesel kalkınma farklılıklarının azaltılması amacıyla uygulanan politika araçları içerisinde vergilendirme önemli bir politika aracı konumundadır. Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde iktisadi kalkınmanın sağlanması, sanayileşmenin hızlandırılması ve bölgelerarası dengesizliklerin azaltılabilmesi amacıyla vergi politikalarına yoğun bir şekilde başvurulmaktadır. Vergisel teşvikler ve önlemler, bölgelerin ekonomik gelişme düzeylerine göre belirlenmekte ve bölgelerarası kalkınma farklılıklarını gidermek amacıyla, bir bölgeyi diğer bölgelere göre vergisel açıdan daha avantajlı bir konuma getirerek, bölgenin rekabet gücünü artırabilmektedir. Kamu harcamaları içerisinde, vazgeçilen vergi gelirleri anlamında vergisel teşviklerin payı oldukça büyük olduğu için, bu politika aracının neden ve nasıl kullanıldığı oldukça önemli olmaktadır. Bu bağlamda vergisel teşvikler doğru alanlarda ve doğru miktarlarda kullanıldığı sürece ekonomik büyüme ve kalkınmaya katkı sağlayabilmektedir. Çalışmada güncel mevzuatlar doğrultusunda, vergisel teşviklerin bölgesel kalkınmaya etkileri ve bu doğrultuda uygulanan teşvik politikalarının etkinlik düzeylerinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası