Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
Covid-19 Pandemi Sürecinde Değişen Güç Dengelerinin Avrupa Birliği Genişlemesi Üzerindeki Etkisi: Kuzey Makedonya Örneği
2021
Dergi:  
Akademik İzdüşüm Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tüm dünyayı derinden etkileyen Covid-19 pandemisi bir sağlık sorunu olmanın ötesinde sosyal, ekonomik ve siyasi pekçok alanı etkiledi. Pandemi, dünyadaki güç dengeleri ve siyasi sistemler üzerinde önemli sonuçlar yarattı. Pandemi etkisinin en fazla Avrupa Birliği ülkelerinde görülmesi bu birliğin dünyadaki ağırlığı ve geleceğini sorgular hale getirdi. Ancak içinde bulunduğumuz süreç Avrupa Birliği’nin geleceği ve birliğin genişlemesi için birtakım fırsatları da beraberinde barındırmakta. Başta ABD olmak üzere Rusya ve Çin’de olan gelişmeler ve bu gelişmelerin Avrupa Birliği genişlemesi üzerindeki etkisi çalışmanın ana omurgasını oluşturdu. Bu kapsamda Kuzey Makedonya’nın birliğe alınmasının Avrupa Birliği açısından önemi ve bu süreçte Makedonya’da yaşanılan gelişmeler uluslararası konjonktür çerçevesinde ele alındı.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
The Impact Of Changing Balance Of Powers On The European Union Enlargement During The Covid-19 Pandemic Process: The Case Of North Macedonia
2021
Yazar:  
Özet:

The Covid-19 pandemic, which deeply impacted the whole world, resulted in consequences beyond being a health question. The pandemic period, which affected many social, economic, and political areas, had a significant impact on the power balances and political systems in the world. The most impact of the pandemic in the European Union countries put into question the weight and future of the union. Despite that, the process includes some opportunities for the hereafter and expansion of the European Union. The developments in Russia, China plus the USA, and the impact of these developments on the European Union enlargement constituted the main backbone of the study. In this framework, the importance of the acceptance of North Macedonia to the European Union and the developments in Macedonia in this process were discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akademik İzdüşüm Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 623
2023 Impact/Etki : 0.313
Akademik İzdüşüm Dergisi